Foto van de vorige editie.
Foto van de vorige editie. (Foto: PR)

Rotary Streetsoccertoernooi 2020 in teken van Fair Play

Iedereen doet mee! Dit belangrijke thema krijgt tijdens de zevende editie van het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi extra aandacht.

Hengelo - "Sportief gedrag en respect voor elkaar vinden we heel belangrijk", aldus Jan Arie Bijl, lid van Rotary Hengelo Driene en overall-coördinator van het toernooi. "We willen dat elke leerling, of hij/zij nu goed is in voetbal of niet, kan meedoen. En dat deelnemers én hun ouders op een sportieve manier met elkaar en met de scheidsrechters om gaan. Dit past bij de waarden die we als Rotary willen uitdragen, maar ook bij de doelstellingen van medeorganisator Hengelo Sport." 

Grote hit
Op 4 t/m 6 februari voetballen ruim 900 leerlingen voor twee goede doelen: het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo-Borne en Special Heroes. Het Streetsoccertoernooi wordt georganiseerd door Rotary Club Hengelo Driene en Hengelo Sport. Het is een grote hit onder leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de Hengelose basisscholen. De aanmeldingen gingen dit jaar sneller dan ooit. Er waren 183 aanmeldingen van 26 verschillende scholen. Daarvan konden 178 teams als volgt worden ingedeeld: 
• Meisjes groep 6: 16 teams
• Jongens groep 6: 32 teams  
• Meisjes groep 7: 20 teams
• Jongens groep 7: 39 teams  
• Meisjes groep 8: 35 teams
• Jongens groep 8: 36 teams   

Keerzijde 
"Keerzijde van het succes van ons evenement is dat we merken dat het in toenemende mate voor spelers en vooral voor ouders/ begeleiders lijkt alsof winnen belangrijker is dan meedoen. En dat is niet wat wij als organisatie willen. De Fair Play Award die we per categorie uitreiken, is eigenlijk de belangrijkste prijs", legt Jan Arie uit. "We vragen de scheidsrechters dit jaar extra goed te letten op sportief gedrag van spelers en begeleiding. Bovendien doen we dit jaar een dringend beroep op de ouders, opa's en oma's en andere supporters: je mag de deelnemers natuurlijk aanmoedigen, maar houd in je achterhoofd dat het om plezier en sportiviteit gaat en niet om de Champions League!"

www.rotarystreetsoccerhengelo.nl 

Meer berichten