Dit moet je weten over het kiezen van badkamertegels

Als het gaat om het kiezen van badkamertegels, wordt de beslissing over de look en feel die je wilt uitbeelden uitsluitend bepaald door de tegels die je selecteert. De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van het huis en wordt het meest gebruikt door gezinnen en gasten.

Het lijkt misschien een overweldigende ervaring met de eindeloze keuze aan kleuren, maten, stijlen, vormen, afwerkingen en materialen om uit te kiezen, wat ook het geval is als je Elena Iachi schoenen wilt kopen. Toch kun je met behulp van dit artikel een goede keuze maken!

Kleur

Een van de meest opwindende onderdelen bij het kiezen van tegels is het kiezen van een kleur die bij je stijl en persoonlijkheid past. Maar als vuistregel speelt kleur een belangrijke rol bij het projecteren van een warme en uitnodigende sfeer of een koel en rustig toevluchtsoord. Donkere kleuren voegen niet alleen warmte toe en verbergen de vuilsporen in de badkamer, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat een ruimte afgesloten aanvoelt. Het is dus belangrijk om rustig aan te doen met donkere kleuren. 

Overweeg een glanzende wandtegel toe te voegen om de ruimte te verbeteren en een illusie te creëren. Een glanzende tegel heeft een reflecterend karakter en ziet er meestal helderder en lichter uit in combinatie met donkere kleurenschema’s. Neutrale kleurtinten zijn geweldig om het ontwerp eenvoudig en basic te houden, zodat je accessoires het hoofdbestanddeel van je badkamer zijn.

Formaat

Vuistregel bij het ontwerpen van een badkamer is om eerst de grootte van de kamer te overwegen. Grootformaat tegels zien er prachtig uit op zowel muren als vloeren om een grote badkamer een onberispelijke afwerking te geven. Voor kleinere badkameropstellingen raden we echter aan om je badkamer een opvallend element te geven, zoals mozaïektegels bijvoorbeeld.

Als je weinig ruimte hebt, kan een extra groot ruitpatroon op een badkamervloer diagonale lijnen creëren die het oog een langer pad geven om van de ene kant van de kamer naar de andere te volgen, zodat de kamer groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar grotere tegels kiezen voor een kleine badkamer werkt omdat je minder voegen hebt die de illusie geven van meer ruimte.

Slipclassificatie

Het kan overweldigend zijn om uit een reeks opties te kiezen als het gaat om tegels voor natte ruimtes. Kleuren, maten en afwerkingen zijn eindeloos! Maar de sleutel is om een tegel te kiezen met een hoge slipclassificatie. Tegels ondergaan een sliptest die de wrijvingskarakteristiek van het oppervlak beoordeelt om te detecteren wat het meest geschikt is voor verschillende omgevingsomstandigheden. De test meet de langdurige slijtage gedurende de levensduur van een vloer, rekening houdend met het installatieproces, slijtagekenmerken, schoonmaakonderhoud en te verwachten verkeer.

Zie de onderstaande tabel om je te begeleiden bij het kiezen van tegels voor residentiële of commerciële toepassingen:

-PEI-klasse 1 (geen voetverkeer) - Alleen aanbevolen voor gebruik aan de muur in residentiële en commerciële toepassingen.

-PEI-klasse 2 (Licht verkeer) – Aanbevolen voor zowel wandgebruik als badkamervloertoepassingen.

-PEI-klasse 3 (licht tot matig verkeer) - Aanbevolen voor werkbladen, muren en vloeren waar normaal voetverkeer wordt verwacht.

-PEI-klasse 4 (Gemiddeld tot zwaar verkeer) – Aanbevolen voor alle residentiële toepassingen evenals middelgrote commerciële en lichte instellingen.

-PEI-klasse 5 (zwaar tot extra zwaar verkeer) – Aanbevolen voor alle residentiële en zware commerciële en institutionele toepassingen. De meeste porseleinen tegels hebben een PEI-classificatie van 5, waardoor ze de meest slijtvaste tegels op de markt zijn.

Meer berichten