<p>De overhandiging van de cheque van Wensambulance Oost-Nederland.&nbsp;</p>

De overhandiging van de cheque van Wensambulance Oost-Nederland. 

(Foto: )

Mooie donatie voor Wensambulance

Wensambulance Oost-Nederland ontving een donatie van de vriendinnen van de overleden Elly Overberg. Er is een gift van 4.500 euro overhandigd. Het geld wordt besteed aan initiatieven om wensen van terminaal zieke mensen mogelijke te maken. Zoals Rijden voor Geluk. “Dat wordt volgend jaar gehouden op 21 en 22 mei. Het is opnieuw in Haaksbergen”, zegt Margreet Schutte van Wensambulance Oost-Nederland. 

HENGELO - Wensambulance Oost-Nederland heeft als doel de laatste wensen van terminale patiënten en langdurig zieken uit Overijssel en de Achterhoek mogelijk te maken. Dat kan door passend liggend vervoer. Voor Elly Overberg werd die wens ook mogelijk gemaakt. Zij kon nog een keer naar haar huis in Gelselaar. Elly Overberg was een beeldend kunstenaar, vormgever en illustrator. Ze kwam uit een kunstzinnige familie. Overberg heeft onder meer kinder- en schoolboeken geïllustreerd. Ze werd getroffen door een hersenziekte en verbleef de laatste jaren in het Borsthuis in Hengelo. Haar hele collectie van illustraties en schilderijen moest een nieuwe plek krijgen. Vriendinnen van Elly Overberg hebben daartoe het initiatief genomen. Haar werken werden verkocht. “Het kwam dus bij mensen, die haar werk waarderen.” Maar de verkoop kon twee keer niet doorgaan vanwege de coronarestricties. Die moest uitgesteld worden. Elly Overberg maakte de verkoop niet meer mee. Ze overleed op 6 november, een week voordat haar kunstwerken verkocht zouden worden. De verkoop ging toch door. In overleg met de familie is besloten de opbrengst aan stichting Wensambulance Oost-Nederland te schenken.

De vriendinnen van Elly Overberg hebben de cheque vorige week aan Wensambulance Oost-Nederland overhandigd. Het bedrag is 4.500 euro. “Dankbaar zijn we voor deze donatie want hiermee kunnen we weer veel wensen in vervulling laten gaan”, aldus de stichting Wensambulance Oost-Nederland.

www.wensambulance.nl

‘We zijn dankbaar voor deze donatie’

Illustraties en schilderijen Elly Overberg verkocht

door Stefan Wegdam

Meer berichten