Johanna ter Steege wil samen met filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen.
Johanna ter Steege wil samen met filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen.

Oude amateurfilmbeelden gezocht

Algemeen

Wat maakt Twente tot Twente? In een film over een eeuw Twente, met alleen maar beelden van vroeger willen actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems het verhaal over Twente vertellen. Deze avondvullende bioscoopfilm ‘Twente op film’ wordt voor de zomer van 2022 uitgebracht en zal daarna ook te zien zijn bij RTV Oost. 

TWENTE - “Er is veel gefilmd in Twente in de laatste honderd jaar. Oude Polygoonjournaals en bedrijfsfilms, ze zijn nog in de filmarchieven te vinden. Toch vertellen die films niet het hele verhaal. Er ontbreken nog alledaagse filmbeelden, amateurfilms die nu nog in kasten en op zolders liggen. Wij zijn op zoek naar bewegende beelden die alles zeggen over het land tussen Regge en Dinkel”, aldus Johanna en Erik.
Zij zoeken films die een intiem inkijkje geven in het leven van alledag, met zijn hoogte- en dieptepunten. Dat kan van alles zijn. Straatbeelden, het wassen van de auto, feesten en evenementen, Palmpasen, sportwedstrijden, de winters van vroeger, het boerenbedrijf, festivals. In kleur of zwart wit, met of zonder geluid. Dus kijk op zolder of vraag familie of vrienden naar oude films, en wie weet zijn de beelden wel terug te zien op het witte doek.

Alle informatie over het filmproject van Johanna ter Steege en Erik Willems is te vinden op de website www.twenteopfilm.nl. Hier is ook meer te lezen over het project, de makers en wat er met de amateurfilmbeelden gebeurt.

Kijk- en brengdagen

Wie oud filmmateriaal heeft, kan met de filmpjes naar het Historisch Filmcafé Twente komen. In 2022 organiseert Twente op film drie breng- en kijkdagen. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd. Stuur een mail naar info@twenteopfilm.nl met de dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen filmpjes ingeleverd worden, de koffie staat klaar op donderdag 6 januari in de Museumfabriek in Enschede, donderdag 13 januari in het Rijssens Museum en woensdag 19 januari in het Oyfo Techniek Museum in Hengelo.

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 21 uur geleden
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07