<p>Rob Daenen en Guusje Beverdam zijn in Den Haag aan het werk met de liefdesbank. </p>

Rob Daenen en Guusje Beverdam zijn in Den Haag aan het werk met de liefdesbank.

(Foto: )

Aan het werk met de liefdesbank

Kunstenares Guusje Beverdam uit Hengelo zorgt er momenteel voor dat Enschede weer een liefdesbank krijgt. Deze bank in de binnenstad was beschadigd door een aanrijding met een vrachtwagen. De Hengelose verwacht dat de klus in het voorjaar gereed is. “Ik verheug me erop. In het voorjaar kunnen we er weer gebruik van maken”, zegt Beverdam. 

HENGELO - De liefdesbank in het stadshart is bekend bij menigeen die wel eens in Enschede komt. Die staat vlakbij het stadhuis. De liefdesbank is gemaakt door kunstenares Guusje Beverdam uit Hengelo. Maar het zat dit bijzondere kunstwerk niet mee. Beverdam zegt dat er al twee aanrijdingen door vrachtwagens zijn geweest. “De eerste keer een paar jaar geleden. Ook ruim een jaar geleden was er een aanrijding. Met forse schade. Meer dan de eerste keer”, zegt Beverdam. De gemeente Enschede liet al weten de nieuwe bank misschien iets naar achteren te plaatsen om de kans op aanrijdingen te verminderen. Daar is de Hengelose het mee eens. “Het zou mooi zijn als de liefdesbank meer naar achteren herplaatst wordt. Dus meer tussen de bomen in plaats van op de rijbaan. Dat is nodig na twee aanrijdingen met schade door vrachtwagens”, vindt Beverdam. Wel moet de bank vlakbij het stadhuis worden herplaatst. “Daar is de liefdesbank in verband met trouwerijen voor gemaakt. Hierover ben ik in overleg met de gemeente. Dat komt wel goed”, zegt Beverdam, die vertrouwen heeft in een goede oplossing. De datum van de terugkeer is nog onbekend. Beverdam verwacht in het voorjaar. “Het zal nog wel een paar maanden duren. Maar er is licht aan de horizon.”

Guusje Beverdam is naar Den Haag gereisd om met Rob Daenen van Struktuur 68 de afmetingen en vormgeving van de replica te controleren. “Die was helemaal goed. Met hem heb ik de bloemen op de juiste plaats aangebracht. Nu moet hij onder meer drogen, gestookt geglazuurd worden”, aldus Beverdam. Het hele proces gaat nog een paar maanden duren.

www.guusjebeverdam.nl

‘Bloemen op de juiste plaats aangebracht’

Guusje Beverdam verheugt zich op terugkeer liefdesbank

door Stefan Wegdam

Meer berichten