Terug in de tijd met Oald Hengel. De rondleidingen gaan door.
Terug in de tijd met Oald Hengel. De rondleidingen gaan door.

Rondleidingen kunnen wel doorgaan

Algemeen

De rondleidingen van Oald Hengel kunnen doorgaan. Die worden overdag gehouden. De eerstvolgende is op vrijdag 10 december. “In Museum Hengelo worden meer activiteiten gehouden. Alles na 17 uur gaat niet door. In de komende weken zijn er daarom activiteiten afgelast”, zegt woordvoerder Gerrit ter Welle namens Museum Hengelo. 

HENGELO - Ook bij Museum Hengelo hebben ze zich gebogen over de gevolgen van de laatste coronarestricties. Niet alles kan doorgaan de komende weken. “We hadden lezingen en filmvertoningen in de avonduren. Maar die gaan dus niet door. Dat geldt voor alle activiteiten na 17 uur. Deze maatregel is van kracht tot en met 18 december. Wat er daarna gebeurt, is nog niet bekend”, zegt Ter Welle. De rondleidingen van Museum Hengelo kunnen wel doorgang vinden. Die zijn immers overdag. “Wel moet de regel van de anderhalve meter afstand nageleefd worden.” Museum Hengelo houdt regelmatig op vrijdagmorgen een speciale rondleiding voor kleine groepen in het Wilmink-Van Benthemhuis. Dat is een monumentaal pand uit 1881 in het centrum van de stad. De groepsgrootte beperkt zich tot drie tot zes personen. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden. “Dat kunnen bijvoorbeeld vriendinnen, vrienden, buurrverenigingen of kaartverenigingen zijn. Ook mensen uit een verpleeghuis zijn welkom. Tijdens de rondleiding worden verhalen over voormalige bewoners van het monumentale pand verteld”, laat Ter Welle weten. Aan het eind van de rondleiding ontvangen de deelnemers een boek over de geschiedenis van Hengelo en een groepsfoto.

.

Aanmelden per groep met de naam en emailadres van de contactpersoon is noodzakelijk. Info: Hettie Wijnen of Wil Zwienenberg via emal info@museumhengelo.nl. De volgende rondleiding is vrijdag 10 december om 10 uur. Auditorium Museum Hengelo, Beekstraat 51. Deelname is veertig euro per groep. De andere data zijn: 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari of 18 februari.

Aanmelden voor rondleiding

Niet alles kan doorgaan bij museum hengelo komende weken

door Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02