<p>De onthulling van het bouwbord. Foto: Tjeerd Derkink. </p>

De onthulling van het bouwbord. Foto: Tjeerd Derkink.

(Foto: TJEERD DERKINK)

Eerste impressies Smelterij zichtbaar

Met het onthullen van het bouwbord door Mariska ten Heuw, wethouder gemeente Hengelo, en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost, is een startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van het project De Smelterij. 

HENGELO - Hier ontwikkelt en bouwt Van Wijnen zestig gevarieerde woningen in Hart van Zuid in Hengelo. Hiervan gaan 24 appartementen en elf woningen in december in verkoop. Op thuisindesmelterij.nl zijn de eerste impressies van deze ontwikkeling zichtbaar. Op de plek waar vroeger de smelterij van Stork stond, verrijst straks het nieuwbouwproject De Smelterij. Hier komen 24 koopappartementen, elf grondgebonden koopwoningen en 25 grondgebonden vrije sector huurwoningen. Net naast de plek waar straks deze nieuwbouwwoningen komen, hebben Mariska ten Heuw en Gosse Dousma het bouwbord onthuld. Gosse is heel blij met deze stap. “We zijn heel trots dat we weer een vervolgproject in Hart van Zuid in de pijplijn hebben waar we op korte termijn verschillende nieuwbouwwoningen in verkoop brengen. In De Smelterij ontwikkelen en bouwen we gevarieerde woningen in de stijl van vroeger, maar met de voordelen van nu.” De Smelterij is ontwikkeld met een knipoog naar het industriële verleden. Alle woningen krijgen van buiten namelijk een statige, robuuste uitstraling. Van binnen zijn ze comfortabel en duurzaam. De 24 koopappartementen zijn gelijkvloers en hebben een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers en een eigen balkon of terras. De elf grondgebonden woningen die in verkoop gaan, komen in verschillende varianten. Kopers kunnen kiezen uit een woning met verschillende indelingen en drie of vier woonlagen. Wethouder Mariska ten Heuw is verheugd. De Smelterij geeft wat haar betreft een nieuwe boost aan de verdere ontwikkeling van Hart van Zuid. “De komende jaren ontstaat hier een heel nieuw stadsdeel, met in totaal zo’n 1.000 woningen. De Smelterij is een mooie start en er volgen binnenkort meer deelgebieden.” 

De 24 appartementen en elf grondgebonden woningen gaan in december in verkoop. Geïnteresseerden in een van deze nieuwbouwwoningen kunnen voor meer informatie terecht op de de projectwebsite.

thuisindesmelterij.nl

Verkoop begint in december

‘Gevarieerde woningen in de stijl van vroeger’

door Van Wijnen

Meer berichten