Turncentrum Twente.
Turncentrum Twente.

Prachtige turnhal na renovatie

Algemeen

Sporthal Weusthag heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Van een verouderde hal met dito kantine, is de hal getransformeerd naar een mooie en goed uitgeruste turnhal. Sinds 2017 huurt TurnCentrum Twente de gehele sporthal van de gemeente. Overdag is de hal beschikbaar voor de gymlessen van omringende scholen en ook andere sportverenigingen maken gebruik van de hal.

HENGELO - De verbouwing is in fases gedaan. De gemeente heeft in eerste instantie o.a. alle kleedkamers, douches en toiletten vernieuwd. De gangen zijn opgeknapt en het dak is vernieuwd. In de hal zelf is het plafond vernieuwd, de verwarming en alle verlichting aangepast naar moderne maatstaven.

In een jaar tijd is heel veel werk verzet. Zowel binnen als buiten heeft de turnhal een mooie eigen identiteit gekregen. Zo zal het niemand zijn ontgaan, dat aan de buitenzijde van de turnhal een waar kunstwerk prijkt. Het was mooi te zien hoe een grove schets, gestaag veranderde in de prachtige muurschildering.

De kunstenaar is Mr. Graffiti uit Hengelo. De opknapbeurt van de kantine was voor rekening van de turnvereniging zelf. Deze is geheel door enthousiaste leden en vrijwilligers uitgevoerd. Van het interieurontwerp tot en met het leggen van een vloer, het aanleggen van elektra tot en met de plaatsing van een nieuwe keuken. Een hele grote klus met prachtig resultaat waar de vereniging terecht trots op is. De kantine heeft leuke details, zoals meubels en decoratie gemaakt van oude turntoestellen. De vereniging heeft sinds de opening van de kantine eind 2019 een aantal mooie regionale en nationale turnwedstrijden mogen organiseren. Helaas brak al snel hierna de coronacrisis uit en heeft de vereniging nog maar weinig kunnen profiteren van deze mooie ruimte. Maar hier komt hopelijk snel verandering in.

Er gaan weer wedstrijden georganiseerd worden komend wedstrijdseizoen en er zullen weer vele turnsters en bezoekers naar Hengelo komen.

TurnCentrum Twente verhuurt hal en kantine ook aan andere verenigingen of groepen. Voorwaarde is wel dat dit sport georiënteerd dient te zijn. Heeft u interesse in een goed uitgeruste ruimte voor bewegen in het algemeen of turnen in het bijzonder, een vergadering of een andere activiteit? Neem dan contact op met Jan Mulder, 06-18208734.

Ook verhuur van hal en kantine

Sporthal Weusthag heeft metamorfose ondergaan

door Turncentrum Twente

Afbeelding
!
Afbeelding
Revanche na mislopen titel vorig jaar 15 uur geleden
Afbeelding
Medailles voor judoka’s JPT 15 uur geleden
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 1 dec, 14:28
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 1 dec, 14:27
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34