Turncentrum Twente.
Turncentrum Twente.

Prachtige turnhal na renovatie

Algemeen

Sporthal Weusthag heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan. Van een verouderde hal met dito kantine, is de hal getransformeerd naar een mooie en goed uitgeruste turnhal. Sinds 2017 huurt TurnCentrum Twente de gehele sporthal van de gemeente. Overdag is de hal beschikbaar voor de gymlessen van omringende scholen en ook andere sportverenigingen maken gebruik van de hal.

HENGELO - De verbouwing is in fases gedaan. De gemeente heeft in eerste instantie o.a. alle kleedkamers, douches en toiletten vernieuwd. De gangen zijn opgeknapt en het dak is vernieuwd. In de hal zelf is het plafond vernieuwd, de verwarming en alle verlichting aangepast naar moderne maatstaven.

In een jaar tijd is heel veel werk verzet. Zowel binnen als buiten heeft de turnhal een mooie eigen identiteit gekregen. Zo zal het niemand zijn ontgaan, dat aan de buitenzijde van de turnhal een waar kunstwerk prijkt. Het was mooi te zien hoe een grove schets, gestaag veranderde in de prachtige muurschildering.

De kunstenaar is Mr. Graffiti uit Hengelo. De opknapbeurt van de kantine was voor rekening van de turnvereniging zelf. Deze is geheel door enthousiaste leden en vrijwilligers uitgevoerd. Van het interieurontwerp tot en met het leggen van een vloer, het aanleggen van elektra tot en met de plaatsing van een nieuwe keuken. Een hele grote klus met prachtig resultaat waar de vereniging terecht trots op is. De kantine heeft leuke details, zoals meubels en decoratie gemaakt van oude turntoestellen. De vereniging heeft sinds de opening van de kantine eind 2019 een aantal mooie regionale en nationale turnwedstrijden mogen organiseren. Helaas brak al snel hierna de coronacrisis uit en heeft de vereniging nog maar weinig kunnen profiteren van deze mooie ruimte. Maar hier komt hopelijk snel verandering in.

Er gaan weer wedstrijden georganiseerd worden komend wedstrijdseizoen en er zullen weer vele turnsters en bezoekers naar Hengelo komen.

TurnCentrum Twente verhuurt hal en kantine ook aan andere verenigingen of groepen. Voorwaarde is wel dat dit sport georiënteerd dient te zijn. Heeft u interesse in een goed uitgeruste ruimte voor bewegen in het algemeen of turnen in het bijzonder, een vergadering of een andere activiteit? Neem dan contact op met Jan Mulder, 06-18208734.

Ook verhuur van hal en kantine

Sporthal Weusthag heeft metamorfose ondergaan

door Turncentrum Twente

Afbeelding
Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 7 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54