<p>Streetsoccer in de hangar. Het evenement wordt in februari gehouden.&nbsp;</p>

Streetsoccer in de hangar. Het evenement wordt in februari gehouden. 

(Foto: )

Schoolkinderen willen voetballen

De inschrijving van het Rotary Streetsoccertoernooi is begonnen. De organisatie hoopt dat het evenement voor schoolkinderen uit Hengelo door kan gaan. “Dit jaar ging het vanwege corona niet door. Nu zijn we met de inschrijving begonnen. Het streetsoccertoernooi is in februari. We hebben dus nog even tijd, maar na de volgende persconferentie in december gaan we weer overleggen”, zegt medeorganisator Marion Weinberg van de Rotary Club Hengelo-Driene. 

HENGELO - Het Rotary Streetsoccertoernooi mag zich in een grote populariteit verheugen. “De vorige keer deden ruim duizend kinderen mee. Het is steeds groter geworden. Ook het aantal deelnemende basisscholen is gegroeid”, zegt Weinberg. Het laatste Rotary Streetsoccertoernooi in Hangar 11 op vliegveld Twente werd begin vorig jaar gehouden. “Dat was nog net voor de uitbraak van corona. Dit jaar kon het niet doorgaan. Maar veel kinderen missen het. Ze vroegen al wanneer het weer wordt gehouden”, zegt Weinberg. Aanmelden is weer mogelijk. Teams uit Hengelo kunnen zich tot en met 12 januari inschrijven. De aanmelding loopt via de site van Hengelo Sport. Het evenement wordt door Rotary Club Hengelo-Driene in samenwerking met Hengelo Sport gehouden. De data zijn bekend. Er wordt gevoetbald op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 februari. Het toernooi is voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. De organisatie hoopt uiteraard dat er geen kink in de kabel komt. Het zou ontzettend vervelend zijn als er straks opnieuw een streep doorgaat. “We moeten natuurlijk een slag om de arm houden. Het is koffiedik kijken. Na de volgende persconferentie begin december komen we als organisatie weer bij elkaar”, zegt Weinberg. Haar collega Peter Bebseler zou het betreuren als het opnieuw wordt afgelast. “We gaan er nog steeds van uit dat het toernooi kan doorgaan. Alhoewel we rekening houden met de dan geldende maatregelen”, aldus toernooicoördinator Bebseler. Weinberg benadrukt dat winnen niet het belangrijkste is. “We willen fairplay. Dat is belangrijker dan winnen. Ieder kind moet mee kunnen doen.”

De deelname is gratis, maar er wordt een vrijwillige bijdrage van één euro per kind gevraagd voor twee goede doelen: het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo-Borne en Special Heroes. Bedrijven die interesse hebben in sponsormogelijkheden, kunnen zich melden bij Ronald ter Beek via r.terbeek@4people.nu

www.streetsoccerhengelo.nl

Geld inzamelen voor twee goede doelen

‘Na volgende persconferentie in december weer overleg’

door Stefan Wegdam

Meer berichten