<p>Derya Zenginoglu geeft de workshop &#39;Schilderen als Vincent van Gogh&#39; bij de Volksuniversiteit Hengelo op 8 december.</p>

Derya Zenginoglu geeft de workshop 'Schilderen als Vincent van Gogh' bij de Volksuniversiteit Hengelo op 8 december.

(Foto: )

Derya Zenginoglu geeft workshop ‘Schilderen als Vincent Van Gogh’

Ik ben Derya Zenginoglu en geef op 8 december een workshop ‘Schilderen als Vincent van Gogh’. Naast docent bij de Volksuniversiteit ben ik kunstenaar en docent kunstzinnige vorming.

HENGELO - In mijn autonome kunstwerken ben ik gefascineerd door materialen en nieuwe media. Deze breng ik tot uiting in mijn werk. Hierdoor ontstaat een hybride kunstvorm. Ik verbeeld als kunstenaar mutaties en experimenten in wetenschap en technologie, zoals de groeiende markt van kunstorganen. In onze maatschappij wordt steeds meer gefilosofeerd over de synthetische mens en de toekomst. 


Ik tracht met mijn kunstwerken het onzichtbare zichtbaar te maken. Ik onderzoek wat de relatie is tussen werkelijkheid en fictie, die naar mijn mening in onze samenleving steeds vager aan het worden is. Door de jaren heen hebben veel kunstenaars mij geïnspireerd, en ik ontdek nog steeds nieuwe. Vincent van Gogh was in mijn jeugdjaren, nu ruim 27 jaar geleden, een groot voorbeeld. Dat gold met name voor zijn kleurrijke expressieve schilderijen. De workshop ‘Schilderen als Vincent van Gogh’ is voor iedereen die zich wil verdiepen in expressie en kleuren. Ik werk experimenteel met verschillende materialen.

Derya Zenginoglu

De volksuniversiteit Hengelo biedt gedurende het jaar ook diverse leuke cursussen en workshops aan voor een brede doelgroep. Kijk voor het actuele aanbod op de website:

www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Volksuniversiteit Hengelo

Meer berichten