Afbeelding

Brons Ruben Vaandering

Algemeen

HENGELO - De jonge judoka Ruben Vaandering uit Hengelo heeft de derde plaats bereikt op het NK judo. Hij staat rechts op de foto. Het NK judo onder 15 jaar werd gehouden in Leek. Ruben Vaandering is twaalf jaar. Hij kwam uit in de -34 kilogram klasse. De Hengeloër mocht na een vrijloting en twee gewonnen wedstrijden aantreden in de halve finale tegen Daniël Hendriks van topjudo Kenamju. Hij heeft deze wedstrijd van de latere kampioen verloren. Vervolgens mocht hij om het brons judoën tegen Sieb van Velthuizen, eveneens van topjudo Kenamju. Ruben wist in een spannende wedstrijd in de golden score brons te pakken. Hanneke Plaggemars (13) heeft eveneens een goed toernooi gedraaid, maar greep net naast brons in de -48 kg klasse. Ruben en Hanneke zijn als 5-jarige en 6-jarige begonnen bij Judo Promotion Twente in Hengelo en sinds vorig jaar lid van stichting Judosport Oost in Enschede. Judoka Joost Hoeks (14) uit Hengelo heeft goed gejudood in de klasse -46, maar kwam net te kort om voor een medaille te mogen strijden.

Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 19 uur geleden
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 19 uur geleden
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 19 uur geleden
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07
Afbeelding
De vele opties in de tuinmeubelshop: van loungesets tot zweefparasols 13 apr, 12:33