Foto:

De Kunstuitleen Hof van Twente verwelkomt Jan Wansing als nieuwe kunstenaar !

Goor - De Kunstuitleen Hof van Twente verwelkomt Jan Wansing als nieuwe kunstenaar. Jan Wansing werd geboren in Eibergen en volgde als één van de eerste kunstenaars zijn opleiding aan de Kunstacademie in Enschede. Hij bekwaamde zich in diverse disciplines ; schilderen, pottenbakken, beeldhouwen, naaldkunst, illustreren, tekenen, mozaïeken; kortom hij is van vele markten thuis.

Jan vertelt dat hij twee passies had; kunst en sport. Zijn vader stimuleerde hem vooral om creatief bezig te zijn, maar met sport (voetballen en schaatsen) was het behelpen. Hij begon na zijn studie een kunsthandel in Eibergen. Daarnaast gaf hij lessen in handvaardigheid.

Tot twee keer toe emigreerde hij naar Frankrijk, hij opende daar een atelier met winkel . Gedurende zijn hele leven is hij op zoek geweest naar nieuwe technieken en mogelijkheden om zijn emoties vorm te geven. Zowel in Frankrijk als in Nederland waren er diverse exposities met zijn oeuvre. Vrij recent keerde hij met zijn vrouw terug naar Nederland, naar Enschede.

De kunstuitleen Hof van Twente heeft 5 werken van Jan Wansing ter beschikking. Drie ervan zijn gemaakt met olieverf op doek en twee werken betreffen naaldwerk, dat hij maakte op een ondergrond van doek met diverse kleuren DMC-garen, met name mengkleuren. Kom vooral ook de andere werken van Jan Wansing bekijken.

De kunstuitleen Hof van Twente is gevestigd op de 1e etage van de bibliotheek in Goor. Hier kan men in alle rust genieten van een deel van de collectie, een ander deel is uitgeleend aan onze leden, die per jaar slechts 48 euro betalen. Dit abonnement geeft leden het recht om elk half jaar een kunstwerk te lenen. De actie '3 maanden gratis een kunstwerk lenen' loopt nog steeds, dus maak er gebruik van. Iets voor jou? Kom dan tijdens de openingsuren naar de Kunstuitleen om je in te schrijven. Wél een geldig identiteitsbewijs meenemen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding