<p>Hannelore van Otterloo en Frank Krake bij het klooster in Velddriel waar de sekte gehuisvest was.</p>

Hannelore van Otterloo en Frank Krake bij het klooster in Velddriel waar de sekte gehuisvest was.

(Foto: )

Luisteren naar aangrijpend verhaal

Schrijver Frank Krake en Hannelore van Otterloo komen vrijdag 12 november voor een lezing naar kulturhus Hasselo. Medeorganisator Arjen Hoogervorst van kulturhus Hasselo is blij met hun komst. “Ze vertellen over het boek ‘Hannelore, het meisje uit de sekte.’ Bovendien heb ik nog een nieuwtje. Politieman Peter Withag komt ook. Hij heeft Hannelore bevrijd uit de sekte”, zegt Hoogervorst. 

HENGELO - Hannelore is het bekende boek over het meisje Hannelore van Otterloo, dat opgroeide in een sekte. Ze werd bevrijd en Frank Krake tekende haar levensverhaal op. “Het is inmiddels een zeer bekend boek. Net zoals Menthol en De laatste getuige. Ook voor die twee boeken heeft Krake een lezing gehouden in het kulturhus. Hij woont hier in de wijk”, weet Hoogervorst. Met het organiseren van boekenlezingen voorziet de culturele commissie Hasselo in een behoefte. “Met de reserveringen voor deze avond loopt het ook goed. Twintig belangstellenden hebben inmiddels een plek gereserveerd. Maar we gaan die avond wel afstand bewaren. Iedereen is nog op de hoede. Stoelen staan dus niet dichtbij elkaar. Ik denk dat veertig bezoekers het maximum is”, zegt Hoogervorst. De medeorganisator weet dat veel plaatsgenoten het boek al hebben gelezen. Maar toch vinden ze het volgens hem ook interessant om naar een lezing te komen. “Frank Krake pakt met dit verhaal weer iets op dat leeft. Het is ook mooi dat politieman Peter Withag komt. Hij zou er eerst niet bij zijn, maar we kregen alsnog bericht dat ook hij aanwezig is”, zegt Hoogervorst. Zij redde Hannelore, die nu een volwassen vrouw is. Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte Gemeente Gods. Haar ouders waren daar actief lid van. Het leven van Hannelore speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf ‘profeet ‘noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. “Hannelore vertelt op deze avond ook over deze periode in haar leven.”

De lezing over ‘Hannelore, het meisje uit de sekte’ op vrijdag 12 november in kulturhus Hasselo aan de Henry Woodstraat 62 begint om 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. “Maar reserveren is wel verplicht”, zegt medeorganisator Arjen Hoogervorst van de culturele commissie Hasselo. Reserveren kan via de website van kulturhus Hasselo.

www.kulturhushasselo.nl

‘Reserveren is verplicht’

Politieman Peter Withag ook aanwezig bij lezing

door Stefan Wegdam

Meer berichten