Foto:

Vermiste kat Chloé gezocht in Hengelo

Een vermist huisdier is de nachtmerrie van elke dierenliefhebber. Helaas raken er jaarlijks nog ruim 70.000 huisdieren vermist, waarbij met name katten relatief vaak zoekraken. Gelukkig komen veel huisdieren uiteindelijk wel weer thuis, zeker ook wanneer de eigenaren hun dier laten chippen. Eén van de vermisten op dit moment is kat Chloé in Hengelo.

HENGELO - Chloé’s eigenaar nam deze week contact op om een oproepje te plaatsen. Chloé is namelijk inmiddels drie maanden vermist, sinds 3 augustus, maar duikt regelmatig op in Hengelo. “Wij wonen in de buurt Nijhofshoek op Groot Driene, maar via Nextdoor werd ons gemeld dat ze in het Tuindorp is gesignaleerd”, aldus eigenaar Johan Korf. Chloé is volgens hem een ‘kat met een rugzakje’, waardoor zij zich niet zomaar op laat pakken door mensen. “Chloé is gechipt en geënt, maar draagt geen halsband omdat zij dit niet wil.” Chloë is ongeveer zeven jaar en drie maanden oud. Zij is een zogeheten ‘Snowshoe’, een Siamezen-variant.

Ook de lokale Dierenambulance werd al ingezet om Chloë te vangen met een vangkooi en voer. Deze werd in het zoekgebied geplaatst, maar Chloé is verder niet meer bij de kooi geweest. “Ze vingen helaas alleen twee egels die op het kattenvoer afkwamen.”

Wanneer u Chloé signaleert in Hengelo kunt u bij voorkeur contact opnemen met Joyce van de Dierenambulance: 06-19 22 33 55. Of bel met Dierenopvang Hengelo: 074-250 40 46. De heer Korf is bereikbaar op: 06-81 02 80 60.

Meer berichten