Geslaagde tentoonstellingsdag bij PV De Snelvlucht Hengelo

Hengelo - Onlangs hield PV De Snelvlucht uit Hengelo haar jaarlijkse tentoonstelling. Twintig leden hadden in totaal 80 duiven ingebracht. Keurmeester Dennis Gierveld uit Almelo had de zware taak hieruit de mooiste postduiven te selecteren.

Mooiste duif van het geheel, mooiste oude doffer en mooiste 4-tal werd gewonnen door Jan Leusenkamp. Martin Mentink had de mooiste oude duivin. Jeugdlid Tess van Velden ontving de prijs van mooiste jonge doffer 2019. Rob Pisano kreeg de prijs voor mooiste jonge duivin. Nadat de winnaars hun prijs hadden ontvangen, werd er onder de aanwezigen een verloting gehouden om de kosten van deze open dag een beetje te dekken.

Daarna werden er elf duivenbonnen geveild. Men kon bieden op bonnen van zeer goede liefhebbers en hopelijk komt daar volgend jaar een mooi kampioentje op het hok van de koper. Dat deze dag volop in de belangstelling stond werd bevestigd door het bezoek van talrijke liefhebbers van zusterverenigingen uit Hengelo, Beckum en Borne.

''Al met al een geslaagde dag en een bevestiging dat in Hengelo de postduivensport nog springlevend is. Het blijft een pracht hobby, waarbij de sociale contacten tussen de leden tot op hoge leeftijd in stand blijven'', aldus Klaas Mulder, voorzitter van P.V. De Snelvlucht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding