Veel gezelligheid en activiteiten in Hengelo, zoals de schaatsbaan op het marktplein, het Winterfestival en verschillende kerstconcerten. (Foto: PR)
Veel gezelligheid en activiteiten in Hengelo, zoals de schaatsbaan op het marktplein, het Winterfestival en verschillende kerstconcerten. (Foto: PR)

Fonkelend Hengelo met schaatsbaan en Winterfestival

We tellen af naar kerst. Bijna overal staan kerstbomen met fonkelende lichtjes. Ook bij de ondernemers in de binnenstad. Een periode van veel gezelligheid en activiteiten zoals de schaatsbaan op het marktplein, het Winterfestival en verschillende kerstconcerten.

Hengelo - Zaterdag 14 december is het gezellig in de Drie Straatjes met het Winterfestival. Het thema is Winter Wonderland en er zijn super toffe activiteiten voor jong en oud. Van schminken en workshops voor de kleintjes tot lekker een hapje, drankje en een dansje wagen.

Er is ook een dierenstal met twee ezels, alpaca's, geitjes, pony's en een knuffelhoek met cavia's en konijnen. Ontdek de Drienerstraat in winterse sferen. Natuurlijk ontbreekt de muziek ook niet. De meiden van PURE geven weer een fantastisch optreden en er is een DJ. Kortom, een festival waar je als gezin de hele middag heerlijk onder de pannen bent.

Kerstconcert
Het St. Caeciliakoor van de O.L. Vrouwekerk geeft ook dit jaar weer een Kerstconcert. Het concert is zondag 15 december om 15:00 uur in de O.L. Vrouwekerk. Het St. Caeciliakoor zingt voor deze gelegenheid samen met het Stedelijk Koor Hengelo en het herenkoor van de Moeder Teresakerk. Organist is Jan Heijmink Liesert. Verder werken ook dit jaar weer mee Het Twents Jeugd Symphonie Orkest o.l.v. Carl Wittrock en de sopraan Sandra Fluttert. De toegang is gratis.

Volkskerstzang
Maandag 16 december is in de O.L. Vrouwekerk de jaarlijkse Volkskerstzang. De mannenformatie At Once, bekend van Nederland Zingt, komen 16 december naar Hengelo. De mannen combineren klassieke gospels als 'Amen' en 'Is it well' met speciaal voor de groep zelfgeschreven stukken. Af en toe komt nog wat opera voorbij. Er is trompet begeleiding tijdens de samenzang door Jaqueline Krikke en Jan Velstra Gemengd koor Laus Deo Enschede komt met een volle bezetting naar Hengelo! Mooie stukken als "Messiah". Agnes Dei maar ook "Morgenster" worden voor het publiek gezongen.

Shantykoor
Het dames-shantykoor De Schellevissen zorgen 14 december weer voor een spetterend optreden. Dit keer bestaat het repertoire uit kerstliedjes. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij het Kulturhus.

Bezoek het huis van de kerstman
De Hengelose Gehandicapten Ontspannings Vereniging 'De Samenloop' heeft een leuke actie bedacht om de kosten voor gebruik van hun 'jachthuis' te kunnen dekken. Tegen de kerstdagen kan je de kerstman bezoeken in zijn prachtige huis aan het Bartelinkslaantje 21. Maak een praatje met de kerstman en de kinderen krijgen een cadeautje. Rondom het huis van de kerstman is er een minikerstmarkt.
Voor één kind kost een bezoekje aan de Kerstman 8 euro. Voor elk volgend kind van hetzelfde gezin betaal je 5 euro. Het geld kan contant betaald worden bij de deur. Je kan de kerstman bezoeken op vijf momenten vanaf 16.00 uur. Je kan zelf een voorkeurstijd en -dag aangeven.
Het huis is open op: zondag 15 december, vrijdag 20 december, maandag 23 december, Kerstavond dinsdag 24 december. Stuur een e-mail met de namen van de kinderen en het gewenste moment naar info@hethuisvandekerstman.nl

hethuisvandekerstman.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding