Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen in de wervelende ruimtevaartshow 'Space Academy Live'. (Foto: Diederik van der Laan)
Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen in de wervelende ruimtevaartshow 'Space Academy Live'. (Foto: Diederik van der Laan)

Spannende astronautenverhalen

Zet je schrap voor een waanzinnige reis naar de ruimte! Na een succesvolle reeks van meer dan tweehonderd 'theatercolleges' komt astronaut André Kuipers opnieuw naar de theaters met een splinternieuwe ruimtevaartshow voor jong en oud. Op 21 december komt de wervelende show 'Space Academy Live', een show vol spannende astronautenverhalen en experimenten, naar Schouwburg Hengelo.

Hengelo - André Kuipers bracht in totaal 204 dagen in de ruimte door en zag de aarde zoals maar weinig mensen hem hebben gezien. In de aanloop naar zijn ruimtereizen volgde hij jarenlang trainingen in onder andere Houston en Moskou en leerde daar alles over de aarde en het heelal. In de theatershow 'Space Academy Live' neemt hij samen met journalist Sander Koenen het publiek mee naar een wereld waar 'boven' en 'onder' niet bestaan. Waar je kunt hardlopen op de muur en fietsen zonder zadel. Een wereld waar water niet in druppels naar beneden valt, maar zweeft in bollen om je heen.

In 'Space Academy Live' brengen André en Sander de wereld van de ruimtevaart tot leven. Met de mooiste videobeelden en live experimenten is het publiek voor even astronaut. Ontdek hoe een raketlancering voelt. Hoe hoog je kunt springen op de maan en hoe het is om de hele dag te zweven. Riemen vast en aftellen maar. Na de lancering reis je sneller dan het licht naar de verste uithoeken van het heelal, langs sterren en planeten, nevels en kometen. Want in de ruimte valt waanzinnig veel te ontdekken. Ook duiken André en Sander in de toekomst. Gaan we ooit wonen op Mars? Bestaat buitenaards leven? En hoe gaat het in de toekomst verder met onze eigen planeet, de aarde?

Wie na afloop van de voorstelling nog een brandende vraag heeft kan deze aan André Kuipers stellen. Aan het eind van de show beantwoordt hij de vragen van kinderen in het publiek. 'Space Academy Live' is op 21 december om 15:00 en 19:30 uur in Schouwburg Hengelo te zien. Kaarten kosten 19,50/16,50 (jeugd) euro.

Schouwburghengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding