Foto: PR

Springen voor het goede doel: Manege Twents Ruitercentrum steunt Kirstens Kopgroep en Vlinderkind

Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. "We kiezen dit jaar niet voor één maar twee goede doelen: "Kirstens Kopgroep en - voor de negende keer op rij - stichting Vlinderkind" vertelt manege-eigenaar Marieke Willemsen. "Wij dragen beide stichtingen een warm hart toe. We voelen ons erg betrokken omdat Kirsten (van Kopgroep red.) en haar dochters Puck en Nova bij ons rijden. Tot ons grote verdriet heeft Kirsten zelf een kwaadaardige tumor. En de zoon en broer van twee van ruiters Wim en Lieke kampt met EB, een ziekte waarbij je huid blaren vormt." Het kerstconcours wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december.

Twee goede doelen, dus ze krijgen allebei de helft?
"Ja dat zou je denken. Maar dat vonden we toch niet helemaal eerlijk. Vlinderkind mag al jaren op een flink bedrag van ons rekenen. Het voelde niet goed om dat bedrag nu te halveren. Daarom hebben we besloten het te doneren bedrag te verdubbelen. Zo krijgen beide stichtingen een donatie waar ze ook echt iets mee kunnen. Het Kerstconcours wordt nu geheel vrijwillig uitgevoerd. We zijn blij met alle hulp die we op zaterdagavond en zondag overdag ontvangen. Van de meiden die helpen bij het op de pony zetten van de deelnemers, onze juryleden, begeleiders in de springbak tot de mensen achter de bar en in de keuken. Zonder hen zou het ons niet lukken. We dragen nu het volledige startgeld van het concours af. Dus hoe meer deelname, hoe hoger de opbrengt" lacht Marieke.

Kirstens Kopgroep
De stichting Kirstens Kopgroep haalt zoveel mogelijk geld op voor Stichting hersentumorfonds. In Nederland overlijden 28 mensen per week aan een hersentumor. Anders dan bij vele andere soorten kanker is dat getal al vele tientallen jaren niet afgenomen. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan onderzoek. Hersentumoronderzoekers hebben Kirsten verzekerd dat met meer geld écht een verschil kan worden gemaakt. 100% van de inkomsten van Stichting Hersentumorfonds gaat naar onderzoek.

Vlinderkind

Epidermolysis bullosa (EB), zoals de ziekte heet, is een erfelijke, ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de wrijving tussen de 'loszittende' huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan onder andere het gevolg.
Vlinderkind maakt zich sterk voor inzamelen van geld voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zet Vlinderkind zich in voor een grotere naamsbekendheid, herkenbaarheid en bewustwording van EB in de maatschappij en ondersteunt organisaties waar zorg aan mensen met EB wordt verleend.

En TRC is niet de enige die actief is voor Vlinderkind en Kirstens Kopgroep. Ook Marcella Vunderink zet zich belangeloos in door jaarlijks de mooie foto's te maken ter promotie van dit concours.

Meer informatie: www.vlinderkind.nl; www.kirstenskopgroep.nl; www.hersentumorfonds.nl.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding