Ippontime.nl Open Twents judotoernooi in Enschede

Ippontime.nl Open Twents judotoernooi in Enschede

ENSCHEDE – Na de succesvolle eerste editie vindt op zaterdag 14 december en zondag 15 december de tweede editie plaats van het Ippontime.nl Open Twents. Opnieuw worden ruim 1200 deelnemers uit zes landen verwacht in de Diekmanhal in Enschede. De organisatie is in handen van Top Judo Twenthe, Judo Promotion Twente en Stichting Judosport Oost.


Op maar liefst tien judomatten verwelkomt Enschede topjudoka's uit eigen land en uit Duitsland, Polen, Canada, België en Zweden. Een groot aantal prominente oudgedienden is hierbij te gast.
Op zaterdag vindt het meetmoment voor judoka's tot 17 jaar plaats. Dan strijden 400 judoka's om een podiumplek en wordt mede bepaald wie er namens Nederland mag meedoen aan de Europacups in 2020. Er zijn slechts twee meetmomenttoernooien in Nederland. Op het eerste meetmoment begin november in Den Haag, haalden twee Twentse judoka's al het podium: Marick Pereboom uit Enschede met een knappe 2e plaats en Nohade Riadi uit Almelo met een mooie 3e plaats.
Zondag komen nog eens ruim 800 deelnemers in actie, in de leeftijdsklassen -10, -12, -15 en 17+ om te strijden voor het Open Twents Judokampioenschap.


Twents judosucces
Twentse judoka's doen het goed, zowel nationaal als internationaal. Zo was er dit seizoen brons voor Jelle Snippe op het Europees Kampioenschap en won Renée van Harselaar zilver op het Wereld Kampioenschap junioren. Al eerder behaalde junior Daan Moes brons op het NK senioren en brons op het WK cadetten.
Met het Ippontime.nl Open Twents weet Enschede weer alle ogen uit de judowereld op zich te richten. Meer informatie en uitslagen: www.opentwentsjudokampioenschap.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding