IJSTIJD Jeugd Schaats Run groot succes


IJSTIJD Jeugd Schaats Run groot succes

Ruim 100 kinderen deden zaterdag mee met de Twentse Jeugd Schaats Run. Ze hebben een parcours afgelegd op de ijsbaan waarbij ze per ronde steeds een hindernis moesten nemen. Deze activiteit is georganiseerd door Stichting De Twentse Doorloper in samenwerking met de ijsclubs die op de IJsbaan Twente schaatsen met als doel om meer kinderen uit te dagen te gaan schaatsen. Deze schaatstocht wordt vervolgd door een Twentse Jeugd Elfstedentocht op 8 februari.

Hengeo - De ochtend begon met een gezamenlijke warming-up die verzorgd werd door de kunstschaatsvereniging Pirouette. Daarna moesten de kinderen via een spectaculaire glijbaan door de tunnel naar de buitenkant van de ijsbaan zodat ze hun schaatsen konden aantrekken. Vervolgens werden er 9 rondes geschaatst waarbij steeds een andere hindernis moest worden genomen. De obstakels bestonden onder andere uit een doolhof van kratten, een kussen waar overheen geklauterd werd en 2 grote opblaaskoeien waar onderdoor geschaatst moest worden.

In Twente zijn 14 langebaan schaatsverenigingen actief en er zijn verenigingen voor shorttrack en kunstschaatsen. Deze hebben zich met ondersteuning van de KNSB verenigd onder de noemer IJSTIJD! Gedurende het schaatsseizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd met als doel meer kinderen te laten schaatsen bij een vereniging.

In de kerstvakantie is er voor kinderen van alles te doen op de IJsbaan, half januari worden alle kinderen uitgenodigd om een proefles te nemen tijdens de "IJSTIJD! vriendjes en vriendinnetjes week" en op 8 februari wordt de "Twentse Jeugd Elfstedentocht" opnieuw georganiseerd.

Ga voor alle activiteiten naar www.bctwente.nl/ijstijd

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding