Open huis nieuwbouwproject 'Noabers Veldwijk Noord'


Een impressie van de te realiseren bebouwing 'Noabers Veldwijk Noord'. (Foto: PR)
Een impressie van de te realiseren bebouwing 'Noabers Veldwijk Noord'. (Foto: PR) (Foto: PR)

Open huis nieuwbouwproject 'Noabers Veldwijk Noord'

In Hengelo wordt in de wijk Veldwijk Noord een nieuw Novito project van 11 huurwoningen met wonen en slapen op de begane grond gerealiseerd. Het complex is gelegen aan de Athenestraat. Een toekomstige bewoner heeft naast de eigen woning en berging een gemeenschappelijke groepsruimte en binnentuin met de andere bewoners ter beschikking.

Hengelo - Het hoofddoel van dit woonconcept is dat voor de bewoning van de woningen de toekomstige bewoners de maximale zelfstandigheid bevorderen in een veilige en sociaal aangename setting waarbij burenhulp en wederkerigheid uitgangspunt zijn. De gemeenschappelijke groepsruimte moet dan ook worden gezien als een ondersteunende faciliteit voor de bewoners om dit hoofddoel te realiseren. Zo kan de groepsruimte gebruikt worden voor het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten of ter bevordering van contacten tussen de bewoners waardoor zij elkaar beter leren kennen. Ook de hierboven genoemde burenhulp van en door bewoners zal bij dit concept een belangrijke rol spelen, vandaar dat het complex de naam 'Noabers Veldwijk Noord' heeft gekregen.

Duurzaam
De woningen zijn duurzaam gebouwd hetgeen zich onder meer vertaalt in de aanwezigheid van een elektrische vloerverwarming, een warmtepompboiler en zonnepanelen. Voorts zijn de woningen voorzien van een keukenblok met keukenapparatuur bestaande uit een vaatwasser, inductiekookplaat, multifunctionele oven, koelkast met vriesvak en afzuigkap. Op de begane grond heb je een slaap- en badkamer. De open ruimte op de 1e verdieping kan als extra slaapkamer, werkkamer of hobbyruimte dienen.

Allerlei voorzieningen
In de wijk Veldwijk Noord zijn allerlei voorzieningen aanwezig zoals een ruim en gevarieerd winkelaanbod (onder meer meerdere grote supermarkten) medische voorzieningen en sportfaciliteiten (zoals sporthal Veldwijk en een tennisvereniging.).

Belangstellenden zijn welkom bij het open huis op donderdagmiddag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur. Er wordt nadere informatie gegeven over dit bijzondere woonconcept.

www.nieuwwonentwente.nl

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding