Gasten Humanitas Twente, De Zonnebloem, Wijkracht en Voedselbank aan Hét Kerstdiner


Sfeerimpressie van een voorgaande editie van Hét Kerstdiner
Sfeerimpressie van een voorgaande editie van Hét Kerstdiner (Foto: PR)

Gasten Humanitas Twente, De Zonnebloem, Wijkracht en Voedselbank aan Hét Kerstdiner

De feestdagen komen er weer aan; voor veel mensen een gezellige tijd. Maar denk je eens in hoe dat voelt als je geen geld of gelegenheid hebt om kerst te vieren of als je eenzaam bent. Om daar iets aan te doen, organiseerden de initiatiefnemers van de Stichting Hét Kerstdiner acht jaar geleden een feestelijke middag met uitgebreid kerstdiner.

Hengelo - Nog steeds verzorgen zij een gratis kerstdiner voor mensen die zij juist rond de feestdagen in het zonnetje willen zetten. Dit jaar is de compleet verzorgde middag en avond op zondag 15 december bedoeld voor ca. 250 volwassenen en 100 kinderen die zijn uitgenodigd zijn via Humanitas Twente, De Zonnebloem Hengelo, Wijkracht en de Voedselbank Midden Twente.

Tijdens Hét Kerstdiner kunnen de genodigden met elkaar genieten en toch een beetje kerstgevoel meekrijgen. Zo'n honderd vrijwilligers en veel sponsoren, bijna allemaal Hengeloërs, zijn bereid om de handen uit de mouwen te steken of te helpen middels een financiële ondersteuning of een bijdrage in natura.

Sfeervolle middag met heerlijk 4-gangendiner
De Brandweer Twente levert voor de tweede keer een geweldige bijdrage aan Hét Kerstdiner door de brandweerkazerne in Hengelo gratis ter beschikking te stellen. De gasten worden 's middags ontvangen in een tot sfeervol restaurant omgetoverde kazerne. De 16 hobbykoks van kookclub Proefverlof onder leiding van chefkok
Luc Gesing koken ook dit jaar weer een feestelijk 4-gangenmenu. Dat doen zij in de keuken van het ROC van Twente, die ook gratis beschikbaar is gesteld. De middag start met een bingo met leuke prijzen en sfeervolle livemuziek. Voor de kinderen is er een apart programma. Zo mogen de kleinste kinderen een kijkje nemen in een echte brandweerauto en gaan de oudere kinderen naar het Techniekmuseum Heim. Tot slot is er natuurlijk Hét Kerstdiner.

Stichting Hét Kerstdiner
Hét Kerstdiner is oorspronkelijk ontstaan uit een initiatief van Ludan Schmid in samenwerking met een aantal leden van Pact MVO Hengelo. Zij vinden dat iedereen kerstfeest moet kunnen vieren, ook mensen die om lichamelijke, sociale of financiële redenen afgesloten dreigen te raken van de maatschappij.
Het bestuur van Stichting Hét Kerstdiner bestaat uit Odette van der Kuil, Jort Annink, Martijn Lebbink en Ludan Schmid.
Sinds dit najaar beschikt de stichting over een eigen website; www.stichtinghetkerstdiner.nl die door sponsoren geheel gratis is aangeboden. Naast sfeerimpressies en informatie biedt deze website de mogelijkheid je aan te melden als vrijwilliger of voor het doen van een financiële bijdrage.
Wie, in welke vorm dan ook, een steentje wil bijdragen aan Hét Kerstdiner, kan contact opnemen via stichtinghetkerstdiner@gmail.com. Ook suggesties voor nieuwe doelgroepen zijn welkom, evenals giften. Het rekeningnummer van de stichting is NL24RABO0195281381. Foto's en informatie zijn te vinden op www.stichtinghetkerstdiner.nl en https://www.facebook.com/Stichting-Het-Kerstdiner-730064200409574/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding