Breng een bezoek aan het huis van de kerstman.
Breng een bezoek aan het huis van de kerstman. (Foto: PR)

Gezellige evenementen en uitstapjes in kerstsfeer

Het is alweer december, de laatste maand van het jaar en de maand vol gezellige, sfeervolle evenementen. Zoek je nog een leuk uitstapje? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

(door Hengelo Promotie)

Hengelo - De Hengelose Gehandicapten Ontspannings Vereniging 'De Samenloop' heeft een leuke actie bedacht om de kosten voor gebruik van hun 'jachthuis' te kunnen dekken. Tegen de kerstdagen kan je de kerstman bezoeken in zijn prachtige huis aan het Bartelinkslaantje 21. Maak een praatje met de kerstman en de kinderen krijgen een cadeautje. Rondom het huis van de kerstman is er een minikerstmarkt.

Voor één kind kost een bezoekje aan de kerstman 8 euro. Voor elk volgend kind van hetzelfde gezin betaal je 5 euro. Het geld kan contant betaald worden bij de deur. Je kan de kerstman bezoeken op vijf momenten vanaf 16.00 uur. Je kan zelf een voorkeurstijd en -dag aangeven.

Het huis is open op zondag 15 december, vrijdag 20 december, maandag 23 december, Kerstavond dinsdag 24 december.

Stuur een e-mail met de namen van de kinderen en het gewenste moment naar info@hethuisvandekerstman.nl

Winterfair
Op 7 december van 13 tot 17 uur is er een Winterfair bij Erve het Geurts. Met een kleinschalige markt met ambachtelijke producten. Gemaakt door deelnemers en vrijwilligers, aangevuld door producten van vrienden het erf. Dit jaar is er ook de mogelijkheid voor een begeleide Winterwandeling over het erf en in de omgeving. Met verhalen en beelden van vroeger en nu.

G-Sound Kerstmiddag
Zondag 8 december vindt van 13.30 tot 18 uur bij The Three Muskeeteers de derde editie van G-Sound plaats. Deze keer staat helemaal in het teken van kerstmiddag. G-Sound staat voor uitgaan met een beperking, een feest voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Kerstmiddag is normaal gesproken een traditioneel feest voor inwoners van Hengelo en omstreken. Echter deze traditie is, i.v.m. enorme drukte, meestal niet toegankelijk voor mensen met een beperking.

Kerst Oeler Watermolen
Zondag 8 december van 13.30 tot 17 uur is de watermolen in Oele helemaal in kerstsfeer gehuld. Een gezellige middag waar je eigengemaakte kerstversieringen kan kopen, luisteren naar de 'oale roop' en mooie folkloristische dansen kan zien.

Schaatsbaan op marktplein
Langzaamaan gaan we weer richting de winter. En dat betekent een periode van gezellige winterse activiteiten in de binnenstad van Hengelo! Van zaterdag 7 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 kan er weer geschaatst worden op de ijsbaan op het marktplein. De exploitatie van het Schaatscafé is in handen van Stravinsky "eten · drinken · slapen". In dit geval wordt het dus eten, drinken en schaatsen! Na een paar rondjes op de schaatsbaan kan hier genoten worden van warme dranken, zoete lekkernijen, kleine gerechten en natuurlijk van typische warmmakers.

Bruisende binnenstad
Het initiatief Winters Hengelo is een belangrijk onderdeel van het programma Bruisende Binnenstad. De partijen, gemeente Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo en Hengelo Promotie, willen gedurende de werkzaamheden die de komende jaren vanuit het Actieplan Binnenstad worden uitgevoerd, zorgen voor meer evenementen en activiteiten in de binnenstad. Winters Hengelo is het vervolg op het succesvolle initiatief Zomerfestival.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden