Foto: PR

Speciaal Café voor avontuurlijke juffen en meesters

Een primeur voor Hengelo volgende week: de eerste editie van het World Teacher Café van Edukans in Twente. Avontuurlijke leerkrachten, docenten en schoolleiders zijn hier van harte welkom. Het is dé plek om van dromen daden te maken. Tijdens een sfeervolle informatiebijeenkomst op maandagavond 9 december vertellen oud-deelnemers over de reis van hun leven.

Hengelo - World Teacher is een bijzonder professionaliseringsprogramma voor iedereen die in het onderwijs werkt. Deelname betekent een boost voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling. ,,Wederzijds leren staat helemaal centraal. Ik heb veel ideeën opgedaan die me helpen een betere docent te worden", zegt een World Teacher die eerder mee ging.

Oud-deelnemers geven onder meer aan dat ze hun visie op onderwijs helderder hebben, dat ze minder gestrest zijn en beter zijn geworden in reflecteren en coachen. ,,Het is een unieke ervaring. Doordat je echt meedraait in het onderwijssysteem in een ontwikkelingsland worden je ogen (nog) meer geopend. Het is mogelijk om in twee weken écht een steentje bij te dragen aan het onderwijs in bijvoorbeeld Malawi", aldus een leerkracht die meeging naar Malawi.
Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen niet naar school of verlaten school voortijdig. Nog eens miljoenen kinderen leren te weinig, doordat de kwaliteit van het onderwijs slecht is.

Edukans
Ontwikkelingsorganisatie Edukans voert programma's uit die de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Bijvoorbeeld door te investeren in de opleiding en training van docenten. Nederlandse onderwijsprofessionals dragen hieraan bij door vooral hun kennis en ervaring op het gebied van actief leren te delen.
Jaarlijks reizen ongeveer 130 World Teachers met Edukans in verschillende periodes naar ontwikkelingslanden. In 2020 kunnen deelnemers naar Malawi, Suriname, Oeganda, India en Ghana.

Meer informatie en aanmelden: www.edukans.nl/worldteacher. Belangstellenden zijn welkom in het World Teacher Café op maandag 9 december in Ondernemerslab, ROC van Twente, Gieterij 200 in Hengelo. Inloop vanaf 19.00 uur. Begin 19.15 uur, eind 21.00 uur.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding