Wethouder Van Wakeren en locatiemanager Sijtsma bij de opening van dagbesteding Slangenbeek.
Wethouder Van Wakeren en locatiemanager Sijtsma bij de opening van dagbesteding Slangenbeek.

‘Een zinvolle invulling van de dag’

Algemeen

Dagbesteding Slangenbeek in Hengelo is officieel geopend. Belangstellenden namen vrijdagmiddag een kijkje en maakten kennis met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. “Het was een mooie opening. We bieden nu dagbesteding aan in Slangenbeek. Ook aan bewoners in de wijk”, zegt adviseur marketing en communicatie Cindy Snippert. 

HENGELO - De organisatie van de dagbesteding had geluk met het weer. “We konden mooi buiten zitten”, zegt Snippert over het moment dat de toespraken werden gehouden en de openingshandeling werd verricht. Dagbesteding Slangenbeek is officieel geopend door wethouder Van Wakeren. “Daarna kon iedereen een kijkje nemen en kennis maken met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Er waren ook bezoekers, die even kwamen kijken. Maar het was niet heel druk.” De dagbesteding is in handen van Thuisgenoten. Deze organisatie biedt dat in meerdere plaatsen aan. Dagbesteding Slangenbeek in Hengelo is nieuw. Die is gevestigd in de woonzorglocatie met dezelfde naam. “De dagbesteding is er voor sociale contacten. Daar kunnen ook bewoners uit de wijk aan meedoen. Wandelen, koffie drinken, spelletjes: dat is mogelijk in de nieuwe dagbesteding Slangenbeek”, zegt Snippert. Ook een gezamenlijk broodmaaltijd kan er genuttigd worden. De dagbesteding moet een sfeer van een gezellige huiskamer uitstralen. Om gebruik te kunnen maken van dagbesteding is een indicatie nodig. Die kan aangevraagd worden via het Zorg-/Wmo-loket van de gemeente. Dagbesteding Slangenbeek is gevestigd aan de Kopenhagenstraat 15 in Hengelo. Info: 074-7000058.

Locatiemanager Alex Sijtsma: “De zorgprofessionals zorgen voor een wisselend aanbod, zodat veel interesses gedeeld kunnen worden. Cliënten krijgen hierdoor afleiding, een zinvolle invulling van de dag en warme zorg. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid van de cliënten bevorderd, waardoor ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. We bieden dagbesteding voor bewoners uit de wijk, maar ook in combinatie met wonen bij Slangenbeek. Als iemand geïnteresseerd is in dagbesteding, dan kan er contact worden opgenomen met ons.”

Wisselend activiteitenaanbod

‘We bieden nu dagbesteding aan in Slangenbeek’

door Stefan Wegdam

Afbeelding
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 12 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 12 uur geleden
Een scene uit de film met Max bij zijn onderduikouders. Foto: PR.
Film over jonge onderduiker Max 12 uur geleden
De stichting Help Anderen maakt met giften en donaties anderen blij.
Stichting Help Anderen viert 10-jarig jubileum 12 uur geleden
Een dansoptreden op Koningsdag. Foto: Remco Ditmar.
Koningsdag in centrum Hengelo met volop vertier voor jong en oud 23 apr, 14:18
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 23 apr, 14:15
Daan Rots in actie tegen Excelsior. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente bijna zeker van groepsfase Europa League 23 apr, 14:13