Wethouder Van Wakeren en locatiemanager Sijtsma bij de opening van dagbesteding Slangenbeek.
Wethouder Van Wakeren en locatiemanager Sijtsma bij de opening van dagbesteding Slangenbeek.

‘Een zinvolle invulling van de dag’

Algemeen

Dagbesteding Slangenbeek in Hengelo is officieel geopend. Belangstellenden namen vrijdagmiddag een kijkje en maakten kennis met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. “Het was een mooie opening. We bieden nu dagbesteding aan in Slangenbeek. Ook aan bewoners in de wijk”, zegt adviseur marketing en communicatie Cindy Snippert. 

HENGELO - De organisatie van de dagbesteding had geluk met het weer. “We konden mooi buiten zitten”, zegt Snippert over het moment dat de toespraken werden gehouden en de openingshandeling werd verricht. Dagbesteding Slangenbeek is officieel geopend door wethouder Van Wakeren. “Daarna kon iedereen een kijkje nemen en kennis maken met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers. Er waren ook bezoekers, die even kwamen kijken. Maar het was niet heel druk.” De dagbesteding is in handen van Thuisgenoten. Deze organisatie biedt dat in meerdere plaatsen aan. Dagbesteding Slangenbeek in Hengelo is nieuw. Die is gevestigd in de woonzorglocatie met dezelfde naam. “De dagbesteding is er voor sociale contacten. Daar kunnen ook bewoners uit de wijk aan meedoen. Wandelen, koffie drinken, spelletjes: dat is mogelijk in de nieuwe dagbesteding Slangenbeek”, zegt Snippert. Ook een gezamenlijk broodmaaltijd kan er genuttigd worden. De dagbesteding moet een sfeer van een gezellige huiskamer uitstralen. Om gebruik te kunnen maken van dagbesteding is een indicatie nodig. Die kan aangevraagd worden via het Zorg-/Wmo-loket van de gemeente. Dagbesteding Slangenbeek is gevestigd aan de Kopenhagenstraat 15 in Hengelo. Info: 074-7000058.

Locatiemanager Alex Sijtsma: “De zorgprofessionals zorgen voor een wisselend aanbod, zodat veel interesses gedeeld kunnen worden. Cliënten krijgen hierdoor afleiding, een zinvolle invulling van de dag en warme zorg. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid van de cliënten bevorderd, waardoor ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. We bieden dagbesteding voor bewoners uit de wijk, maar ook in combinatie met wonen bij Slangenbeek. Als iemand geïnteresseerd is in dagbesteding, dan kan er contact worden opgenomen met ons.”

Wisselend activiteitenaanbod

‘We bieden nu dagbesteding aan in Slangenbeek’

door Stefan Wegdam

Afbeelding
Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02