De dieren van de Dierenboerderij stellen hun eigen regels op in 'Zwijnenstal'. (Foto: Sanne Peper)
De dieren van de Dierenboerderij stellen hun eigen regels op in 'Zwijnenstal'. (Foto: Sanne Peper)

Ilse Warringa in Zwijnenstal

Hengelo - Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is.

Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder de mens is iedereen gelijk, toch? Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?'
Zwijnenstal' (8+) van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel live muziek en een topcast: Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer. Een voorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

De veelgeprezen voorstelling is geïnspireerd op de roman 'Animal Farm' van George Orwell en is voor jong en oud een genot om naar te kijken en te luisteren. 'Zwijnenstal' is op vrijdag 29 en zaterdag 30 november (voor het laatst) te zien in Schouwburg Hengelo. Kaarten kosten 17,50/12,50 (jeugd) euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden