Zangeres Anastacia verblijft twee weken in Twente voor haar rol als 'Killer Queen' in 'We Will Rock You'. (Foto: Margot de Heide)
Zangeres Anastacia verblijft twee weken in Twente voor haar rol als 'Killer Queen' in 'We Will Rock You'. (Foto: Margot de Heide) (Foto: Margot de Heide)

Anastacia in Schouwburg Hengelo

Woensdag 27 november start de try-out periode voor de rockmusical 'We Will Rock You' in Schouwburg Hengelo. Afgelopen donderdag zijn de repetities begonnen en gedurende twee weken zal 'Killer Queen' Anastacia op en neer reizen tussen haar verblijfplaats Enschede en Hengelo. De aanwezigheid van de wereldster trekt veel belangstelling.

Hengelo – Zangeres Anastacia werd bekend met hits als 'I'm Outta Love' en 'Not that kind'. In 2003 werd borstkanker bij haar vastgesteld. Ze herstelde van de ziekte en kwam terug met onder andere de hits 'Left Outside Alone' en 'Sick and Tired'. In 2013 werd de zangeres voor de tweede keer gediagnosticeerd met borstkanker, maar wist wederom te herstellen en haar carrière opnieuw op te pakken. in 'We Will Rock You' speelt ze de rol van Killer Queen, de 'bad guy'. Het is voor de zangeres een bijzondere ervaring om in zo'n grote productie mee te spelen. Ze is gewend aan het geven van concerten in grote poppodia en stadions als soloartiest, maar maakte niet eerder deel uit van zo'n enorme cast en crew.

Het is voor Schouwburg Hengelo een unieke ervaring om de wereldberoemde zangeres te ontvangen: "De komst van Anastacia naar Hengelo is sensationeel, er is dan ook uitzonderlijk veel belangstelling voor" aldus schouwburg directeur Raoul Boer. "De aandacht voor 'We Will Rock You' overtreft alle verwachtingen. In plaats van de geplande drie shows, zijn er uiteindelijk zes shows, allemaal uitverkocht. Er zijn alleen nog een paar losse stoelen."

Fenomenaal eerbetoon
De musical 'We Will Rock You' is vooral een fenomenaal eerbetoon aan de nummers van Queen. Het verhaal is geschreven door Ben Elton en speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. De jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft.

De muziek van de legendarische Britse rockband is in Nederland nog altijd razend populair. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen. Het nummer 'Bohemian Rhapsody' heeft inmiddels 16 keer de lijst aangevoerd. De regie van de musical is handen van de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van onder meer Jesus Christ Superstar en Mamma Mia!) en het Nederlandse bedrijf TEC Entertainment produceert de show.

Kijk voor de laatste kaarten op www.Schouwburghengelo.nl of bel met de kassa: 074-2556789.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding