Volop gezelligheid in Hengelo!
Volop gezelligheid in Hengelo! (Foto: PR)

Gezellig schaatsen op marktplein in Hengelo

We gaan weer richting de winter, dus dat betekent dat er weer genoeg winterse activiteiten plaatsvinden in de binnenstad van Hengelo. Zoals de schaatsbaan op het marktplein. Van 7 december tot 6 januari kan iedereen hier weer zijn of haar rondjes draaien.

(door Hengelo Promotie)

Hengelo - Kom een lekker dagje (of meer!) schaatsen op de schaatsbaan op het marktplein. Een super leuk uitje voor jong en oud. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor 4 euro heb je al een dagkaart inclusief schaatshuur. En neem je je eigen schaatsen mee, dan betaal je slechts 1,50 euro.

Schaatscafé
Na een paar rondjes schaatsen kan je terecht bij het Schaatscafé van Stravinsky voor een warme chocolademelk, ranja of een lekkere snack. Er worden zowel op als om de schaatsbaan genoeg activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zoals bijvoorbeeld een curlingtoernooi, zijn er kidsdiscos en komt Lonnie Ballonnie weer langs.

Alle activiteiten zijn te vinden op www.facebook.com/schaatscafehengelo.

Winterse activiteiten
Er zijn volop activiteiten in de binnenstad, voor iedereen wordt er wel iets georganiseerd. Zo is er op 8 december een G-Sound Kerstmiddag bij The Three Musketeers. G-Sound staat voor uitgaan met een beperking, een feest voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Op 14 december vindt in de Drie Straatjes de eerste editie van het Winterfestival plaats. Met een dierenstal, gezellige kraampjes en muziek wordt dat een leuke dag. En niet te vergeten; Kerstmiddag op 24 december. Een echte traditie in Hengelo. Kijk op www.hengelopromotie.nl/wintershengelo voor een compleet overzicht.

Voor je kerstinkopen kan je in de binnenstad van Hengelo shoppen tijdens de extra koopzondagen op 15, 22 en 29 december. Dan zijn de winkels in de binnenstad geopend van 12 tot 17 uur.

Bruisende binnenstad
In het kader van de Bruisende Binnenstad organiseren Stichting Centrum Management Hengelo, Hengelo Promotie en de Gemeente Hengelo "Winters Hengelo". Winters Hengelo is het vervolg op het succesvolle initiatief Zomerfestival.

Huis van Sinterklaas
Woensdag 27 november is de laatste Huis van Sinterklaas. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen weer op bezoek bij de Sint en zijn Pieten in het Parochiehuis van de Lambertusbasiliek.

Pepernoten Speurtocht
Zaterdag 30 november tussen 14 en 17 uur, wordt de inloop rondleiding bij Museum Hengelo gecombineerd met een spannende pepernoten-speurtocht!

De kinderen gaan met een schatkaart gekleurde pepernoten zoeken. Deze pepernoten liggen door het hele museum in schoentjes verstopt. Als ze die allemaal gevonden hebben kunnen ze bij de balie een (papieren) zakje met strooigoed ophalen. Deelname aan de speurtocht kost 1 euro.

Ernst, Bobbie en de rest- 'Pimp de Sint' Show
Woensdag 4 december kan je bij Schouwburg Hengelo naar een voorstelling van Ernst, Bobbie en de rest. Sinterklaas is dit jaar een stuk hipper dan anders, om niet te zeggen Bling Bling. Hij heeft een persoonlijke assistent die hem helemaal van deze tijd maakt… En toch is er iets vreemds aan de hand met Sinterklaas. Ernst en Bobbie gaan op onderzoek uit.

www.hengelopromotie.nl/wintershengelo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding