SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Jean-Paul van Opstal. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Jean-Paul van Opstal. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Jean-Paul van Opstal: inzicht!

's Morgens om kwart voor zeven staat het busje bij Jean-Paul van Opstal (45) voor de deur, om hem van Hengelo naar zijn werk in Bad Bentheim te brengen.

BAD BENTHEIM – Jean-Paul werkt net over de grens bij één van de drie vestigingen van Tronex, groothandel in retourhandel en restposten. Hier worden goederen gecontroleerd, gerepareerd, schoongemaakt, getest en weer verpakt. Jean-Paul is van huis uit electromonteur.

Zeventien jaar geleden kwam hij in dienst bij SWB en werkte er op verschillende afdelingen, rekening houdend met zijn oogziekte. Hij bouwde motoren aan de Wegtersweg en besturingskasten bij O&K. Maar zijn ogen werden steeds minder en de werkzaamheden werden daar op aangepast: "Ik stelde dingen samen: een dop op een fles, een rubbertje om een beker. Dat kun je blindelings." Oogoperaties zorgden er voor dat zijn zicht verbeterde en hij werd gedetacheerd bij Tronex. Hier heeft hij een eigen werkplek, voorzien van fel licht en een enorme loep, en materiaal op een vaste plek. Hij controleert en repareert verlichting, radio's en allerlei huishoudelijke apparaten. Met zijn technische achtergrond zit hij hier goed: "Het is een uitdaging om van twee apparaten één werkend appararaat te maken. En ik kan me hier blijven ontwikkelen."

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding