De honing uit Matelica, Sibillinigebergte
De honing uit Matelica, Sibillinigebergte (Foto: ROC van Twente)

ROC-studenten houden Italiaanse minimarkt met proeverijen en muziek voor goed doel

Hengelo - Studenten van het ROC houden maandagavond 2 december een Italiaanse mini-markt in de Gieterij. De opbrengst van de markt met Italiaanse streekproducten is voor het goede doel. Een mooie gelegenheid originele cadeautjes voor de feestdagen in te slaan.

ROC-studenten van de opleiding ‘Ondernemer Retail’ hebben de producten zelf ingekocht in Italië. Onder begeleiding van docenten zijn de studenten naar de streek Marche in Italië vertrokken, met de opdracht duurzame producten in te kopen. Deze opdracht is gekoppeld aan het eindexamen van de studenten.

Ze kwamen terug met mooie en kwalitatieve streekproducten:

Twee soorten koffie; de leverancier van deze koffie heeft meerdere prijzen gewonnen in Italië en is dan ook beroemd in de streek. De koffie is voor vertrek naar Nederland vers gebrand.

Droge worsten uit Norcia; ‘wereldberoemd’ in Italië.

Twee soorten honing uit het Sibillini-gebergte. De bijenkorven van één soort vind je op 2 kilometer hoogte. De honing is samengesteld uit 18 verschillende bloemen uit dit gebergte. De andere honingsoort staat in het dal. Ook deze honing heeft een mooie en pure smaak.

Sleutelhangers, gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen. Deze sleutelhangers zijn speciaal voor het ROC gemaakt door Marco Massetti, een modeontwerper uit de Marche.

DFNA9
Tijdens de markt is er muziek en er zijn proeverijtjes van de producten die te koop zijn. De opbrengst van de markt gaat naar stichting ‘De negende van…’. DFNA9 is een erfelijke ziekte waarbij patiënten langzaam hun gehoor en evenwicht verliezen. De studenten zamelen geld in om onderzoek naar deze ziekte mogelijk te maken.

Originele cadeaus
De markt valt in de feestmaand december: een mooie gelegenheid om originele cadeaus te kopen voor Sinterklaas of Kerst, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Iedereen is van harte welkom. De markt is maandag 2 december van 16.00 tot 21.30 uur, bij het Ondernemerslab op de begane grond van De Gieterij, Gieterij 200 in Hengelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding