De laatste weken van 2019 breken aan alweer aan. De weken zijn vol gezelligheid met Sinterklaas en Kerst en veel andere leuke activiteiten. Foto: Hengelo Promotie
De laatste weken van 2019 breken aan alweer aan. De weken zijn vol gezelligheid met Sinterklaas en Kerst en veel andere leuke activiteiten. Foto: Hengelo Promotie

Sint, Kasbah markt, kerstmarkt, herdenkingstocht en meer

De laatste weken van 2019 breken aan alweer aan. De weken zijn vol gezelligheid met Sinterklaas en kerst en veel andere leuke activiteiten.

(door Hengelo Promotie)

Hengelo - Woensdag 20, zaterdag 23 en woensdag 27 november is het Huis van Sinterklaas weer geopend. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen de kinderen bij de Sint op bezoek in het parochiehuis.

Op woensdag 20 november is de herdenkingstocht Licht in het donker. Nabestaanden kunnen hun dierbare gedenken tijdens de verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat. Om 19.00 uur opent een ritueel begeleider de avond met een overdenking.

Daarna begint de tocht over de begraafplaats. De tocht duurt ongeveer een half uur. Afsluitend is er koffie en thee en ontvang je een herinneringskaartje. De route is verlicht met honderden fakkels. Iedereen die meeloopt krijgt een kaars. Op de route zijn verschillende punten waar je kunt stoppen om te luisteren naar passende muziek en gedichten.

Kerstmarkt bij Het Goed
Zaterdag 23 november is er weer bij Het Goed de jaarlijkse kerstmarkt. Met leuke kerstdecoraties en decembercadeaus. Ze zijn dan geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Kom je ook?

Kasbah Markt
Zaterdag 23 november organiseren de Kasbah hobbywinkeltjes een Kasbah Markt. Er staan kramen met kunst, handgemaakte producten, brocante spullen en zelfgemaakte gerechten. Uiteraard zijn de winkeltjes ook open en enkele daarvan demonstreren die dag hoe zij hun producten maken. De markt is van 11.00 tot 16.00 uur.

Sinterklaas koopzondag
Het is weer een gezellige koopzondag, 24 november. Er zijn twee tenten waar kinderen zich kunnen laten schminken en met Sint op de foto. De Glutenvrije Piet is daar ook en heeft glutenvrije pepernoten. 30 Zwarte Pieten en een Pietenkapel lopen de hele middag door de stad. De Sint rijdt met enkele pieten met een golfkarretje door de stad en bezoekt winkels met een Sinterklaas-etalage. Zwarte Piet rijdt rond met een Fiat 500 en kinderen kunnen gratis een rondje meerijden. En een oude traditie wordt in ere hersteld. In het oude pand Bisschoff, waar nu Van Uffelen Mode is gevestigd, zal Sinterklaas weer van 15.00 tot 16.00 uur in de etalage zitten.

Vooruitblik december
Hengelo - December staat bol van de leuke activiteiten. Hieronder vind je een aantal activiteiten, maar dat worden er nog veel meer! Hou onze website www.hengelopromotie.nl in de gaten!

7 december tot 6 januari
IJsbaan op het marktplein

7 december
Winter Fair Erve Geurts

8 december G-Sound Kerst-
middag, The Three Musketeers

14 december Het Winterfestival,
Drienerstraat

16 december Volkskerstzang<
Onze Lieve Vrouwekerk

16 tot en met 22 december
Franky's IJS kersttour

20 december Weinachts- Oratorium Bach, Onze Lieve Vrouwekerk

24 december Kerstmiddag,
horeca binnenstad

26 december Kerst met Cunmar, Bartelinkspad

26 december Levende kerststal,
Achterhoekseweg

27 december Auni Toernooi

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding