Inschrijven Bornse Carnavalsoptocht

De inschrijving voor de Grote Bornse Carnavalsoptocht is weer geopend. Al jarenlang viert Borne carnaval met de Grote Bornse Carnavalsoptocht. Een bonte, lange, feestelijke stoet vol praalwagens, loopgroepen en (carnavals)verenigingen die door de straten van ons prachtige dorp trekken. Of je nu mee wilt doen met een vriendengroepen, de buren, sportvereniging, klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes of individueel, iedereen is welkom zaterdag 22 februari.

Borne - Stichting Borns Carnaval gaat dit jaar het prijzengeld voor de Grote Bornse Carnavalsoptocht verhogen. Van diverse categorieën gaat het bedrag bij winst omhoog. De categorie 1-5 lingen groeit nog steeds, in deze categorie wordt er komend jaar niet alleen een 1e en 2e prijs uitgereikt, maar ook een 3e. Een compleet overzicht van het prijzengeld vind je op www.bornscarnaval.nl. De categorieën waar je je voor kunt inschrijven zijn:

Grote wagens moeten een lengte hebben van meer dan 7 meter; kleine praalwagens met een lengte tot 7 meter. Loopgroepen zijn deelnemers die meedoen aan de optocht waarbij het accent ligt op de loopgroep. Vaak zijn deze groepen in een bepaald thema gekleed en hebben ze een act ingestudeerd die tijdens de optocht uitgevoerd wordt.

Kindergroepen

De jeugd is de toekomst! Ook voor hen is er de mogelijkheid zich in te schrijven voor de optocht. Wanneer het merendeel van de aanwezige personen bestaat uit kinderen, kan men zich voor deze categorie inschrijven. Kleinere groepen zijn ook welkom. Omdat het voor deze deelnemers behoorlijk lastig is het op te nemen tegen de grotere wagens en loopgroepen, is er een aparte categorie in het leven geroepen.

Jury

De deelnemers van de optocht worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Zij let op de compositie van het geheel, de carnavaleske uitstraling en de originaliteit van de voorstelling. Daarnaast kijken zij naar de uitvoering, opstelling en verzorging: in het bijzonder naar de onderdelen decor, kostuum, grime en muziek. Ook humor speelt een belangrijke rol. Bij de loopgroepen wordt er specifiek gelet op het onderlinge verband in de groep. De juryleden gaan voor de optocht gezamenlijk langs de opstelling. Tijdens de optocht staan ze verdeeld over de route. De beoordelingen worden direct na de optocht besproken en op basis daarvan worden de prijzen verdeeld. De prijsuitreiking vindt diezelfde middag, om 16.30 uur, plaats in Kulturhus Borne.

Schrijf je nu in!

Houd jij wel van een feestje en lijkt het je leuk om mee te lopen? Twijfel niet langer! Naast het vele plezier tijdens de voorbereidingen en de mooie middag tijdens de optocht maak je ook kans op mooie prijzen. Meld je nu aan via de website.

www.bornscarnaval.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden