Snoeicursus fruitbomen op landgoed Twickel

Erve Klein Avest Snoeicursus fruitbomen Ben Kalter en Miranda ter Stal organiseren in de bijzondere fruitboomgaard van Erve Klein Avest in Hengelo(Oele), in samenwerking met expert pomoloog Marcel Tross uit Neede een snoeicursus fruitbomen.

Hengelo - Na het oogsten van het fruit begint vanaf november de snoeiperiode. Voor iedereen die een fruitboom heeft en de beginselen van het snoeien wil leren. We hebben plek in deze cursus voor max. 10 personen. In deze cursusdag leer je de algehele beginselen en achtergrond van het snoeien van fruitbomen. Praktische tips en handvaten om direct in te zetten om je eigen fruitboom volgend jaar tot volle bloei te laten komen. Op inspirerende wijze vertelt Marcel Tross o.a. over:

• de groei en bloei van verschillende soorten fruitbomen • de zoektocht naar evenwicht tussen wat boven de grond staat en wat eronder en welk effect snoeien hier op heeft • welke invloed snoeien heeft op de oogst van volgend jaar

• hoe je snoeiangst en onzekerheid kunt omzetten in vreugde en gezonde fruitbomen In de boomgaard ga je ontdekken welke takken je beter wel en beter niet kunt snoeien. Snoeien is voortdurend keuzes maken. Waarom die ene wel en de ander niet, hoe kun je dit herkennen?

Je gaat zelf met een kleine groep aan de slag om een boom te snoeien. Je hoeft hiervoor niet in ladders te klimmen. Marcel neemt eigen stokzagen mee waarmee je aan de slag gaat vanaf de grond. Datum en tijd: Zaterdag 23 november van 9.30 uur tot 16.00 uur Locatie: Op de boerderij in 'De Basculehoeve' en in de boomgaard op Erve Klein Avest, Oelerschoolpad 2, 7554 SR Hengelo Bijdrage: € 25,00, inclusief koffie, thee, lekkers, eenvoudige lunch drankje na afloop.

Programma: 9.30 inloop en ontvangst 10.00 start theorie 12.00 lunch 13.00 snoeien in de praktijk in de boomgaard 16.00 afsluiting onder het genot van een hapje en een glaasje ambachtelijk geproduceerde Oele'r Cider of biologische Oele'r Sap. Aanmelding: Geef je op via info@ervelkleinavest.nl Voor vragen bel Miranda ter Stal 06-29302348

www.ervekleinavest.nl

Tel: 06-29302348

Email: miranda@puurpersoonlijkleiderschap.nl?

www.puurpersoonlijkleiderschap.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding