Veel inschrijvingen Groenste idee van Hengelo

Winnaar Groenste idee 2018 - Erwin Welberg - Belevingstuin. Foto: Groener Hengelo
Winnaar Groenste idee 2018 - Erwin Welberg - Belevingstuin. Foto: Groener Hengelo (Foto: Groener Hengelo)

Hengelo - Er is flink ingeschreven voor de tweede editie van het Groenste idee van Hengelo. Inwoners, buren, scholen en verenigingen in Hengelo blijken betrokken bij het onderwerp duurzaamheid en hebben de organisatie inmiddels overstelpt met groene ideeën, suggesties en dromen. Terugkerende thema’s zijn het vergroenen van onze (binnen)stad en het marktplein en het vergroten van biodiversiteit.

Om de vele duurzame lokale initiatieven in het zonnetje te zetten en elkaar te inspireren, organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo voor het tweede jaar het evenement ‘Het Groenste idee van Hengelo’. De ideeën kunnen gaan over het samen vergroenen van je straat maar ook over bijvoorbeeld auto delen, sociale activiteiten of hoe we omgaan met het veranderende klimaat. Inschrijven kon tot 11 november. Nu is het aan de jury om alle ideeën te beoordelen.

Op donderdag 21 november 2019 vindt de presentatie en prijsuitreiking plaats. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Vanaf 19.00 uur zullen in het Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs van €500 worden uitgereikt.

Het prijswinnende Groenste idee en de meest duurzame inwoner/ondernemer worden gekozen door een onafhankelijke (expert)jury op gebied van duurzaamheid.

Meer informatie via www.groenerhengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding