Zaterdagochtend vlak voor vertrek; Marijan en haar collega's hebben iedereen ingecheckt, dus het instappen kan beginnen. (Foto: Linda Meijer).
Zaterdagochtend vlak voor vertrek; Marijan en haar collega's hebben iedereen ingecheckt, dus het instappen kan beginnen. (Foto: Linda Meijer). Foto: Linda Meijer

Wie gaat er mee op vakantie met MEE?

Algemeen

MEE-reizen is een reisbureau voor mensen met een verstandelijke beperking. Elk jaar komt er een vakantiegids uit vol met leuke groepsvakanties en uitjes. Na anderhalf jaar mag iedereen eindelijk weer MEE!

HENGELO - Een samenleving die toegankelijk is voor iedereen; ook voor mensen met een beperking, daarvoor zet MEE zich in. MEE NL is de coöperatieve vereniging van twintig regionale MEE-organisaties. Samen organiseren ze veel trainingen en leuke uitjes en zetten ze zich in voor een inclusieve samenleving. Dit zou onmogelijk zijn zonder de hulp van honderden vrijwilligers.

Een van die vrijwilligers is Marijan Holsbeeke (72), die we afgelopen zaterdag vlak voor het vertrek nog even spraken. “Na anderhalf jaar is het eindelijk weer mogelijk om uitjes te organiseren”, vertelt Marijan uitgelaten. “Deze trip stond eigenlijk gepland voor begin juli, maar door de oplaaiende corona ging dat op het laatste moment toch weer niet door. Vandaag gaan we een bootreisje maken met natuurlijk diverse leuke bezienswaardigheden en culinaire versnaperingen onderweg.”

Boottocht door Friesland

Ze vertrekken vanaf de parkeerplaats van MEE-reizen te Borne in drie busjes, met totaal 21 gasten en zes begeleiders. “Ik was hier vanochtend al om acht uur. Samen met collega Fia was ik verantwoordelijk voor de intake en medicijnen. Ik doe dit vrijwilligerswerk nu zo’n achttien jaar en vind het echt heel leuk en dankbaar werk om te doen”, aldus Marijan. “We rijden zo rechtstreeks naar de ligplaats van De Markol, in Grou en varen tegen 11 uur uit.” Aan boord is koffie en thee, met daarbij wat lekkers. Iedereen heeft een eigen lunchpakket en drinkpakjes van huis mee. Rond 15 uur zijn ze terug in de haven, waarna ze rustig weer richting Twente rijden. In Enschede wacht hun allen nog een heerlijk diner bij Mister Pancake, waarna ze tegen 20.00 uur weer in Borne hopen te zijn.

Flink aanpoten

Marijan heeft in haar lange carrière als vrijwilliger al heel wat reisjes MEE-gemaakt. “Ik heb al heel veel gezien van Nederland, maar ook Duitsland, Oostenrijk en Luxenburg zijn altijd erg in trek bij onze gasten.” Wie echter denkt dat Marijan ook een lekkere luiervakantie heeft, heeft het mis. “Het is inderdaad best wel aanpoten. Bij meerdaagse reizen helpen we iedereen met douchen en medicijnen geven. Maar wij doen ook onze eigen boodschappen en koken vaak zelf voor de hele groep.” Maar Marijan denkt voorlopig niet aan stoppen. “Zolang mijn gezondheid het toelaat, wil ik dit werk nog heel graag blijven doen. Je krijgt er zoveel voor terug; het is echt heel dankbaar werk. Wel zijn de meeste vrijwilligers 70+, dus ik zou zeggen, jongeren, geef je op! ”

www.mee-reizen.nl

Linda Meijer

Vrijwilliger bij MEE; ontzettend dankbaar werk

www.lindameijer.nl
!
Afbeelding
Bestrijd de winterdip deze maanden 10 uur geleden
Afbeelding
Cursus en kookworkshop over Ayurveda met Miriam Alberts 10 uur geleden
Afbeelding
Grote Kerstkaartenactie brengt contact 30 nov, 13:11
Afbeelding
Twee Proms-concerten januari 2023 30 nov, 13:10
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 29 nov, 09:36
Afbeelding
Op de bres voor eenzame ouderen 29 nov, 09:34
Afbeelding
Meer dan alleen een caissière 25 nov, 16:16
Afbeelding
Graafwerk voor IVN kan beginnen 25 nov, 16:15