SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: René Rotman. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: René Rotman. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

René Rotman: fietsen-oppasser

Er is maar één fiets zonder nummerkaartje in de fietsenstalling bij de Thiemsbrug. Dat is de fiets van René Rotman zelf. René (deze week 53!) beheert, samen met zijn collega's, de fietsenstalling in het centrum van Hengelo.

Hengelo - René werkt vanaf 1990 bij SWB. Eerst als tuinman, later als conciërge en schoonmaker gedetacheerd op de Willemschool. "Acht klassen, twintig wc-potjes, een gymvloer en gangen om te dweilen. Door artrose kon ik het schoonmaakwerk niet meer doen", vertelt hij. Sinds vier jaar is hij één van de beheerders van de fietsenstalling van de gemeente Hengelo. In de stalling bij de Thiemsbrug is plek voor 250 fietsen. Er is een oplaadpunt en er staat een fietspomp. René: "De stalling is gewild. Bezoekers van het centrum vinden het prettig dat ze hun, veelal elektrische, fiets veilig kunnen stallen. En dat ie er nog staat als ze terugkomen." René begroet de fietsers, deelt nummerkaartjes uit, maakt een praatje met vaste klanten, controleert bij terugkomst en wenst de bezoekers een fijne dag. "Je bent het visitekaartje van de gemeente", benadrukt hij. En als iemand het kaartje kwijt is? "Dan loop ik mee om te kijken of de fietssleutel past."
Hij houdt van zijn werk: "Het is een gezellige baan. En je werk wordt gewaardeerd!"

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding