Ervencoaches in Hneglo. Foto: Gemeente Hengelo
Ervencoaches in Hneglo. Foto: Gemeente Hengelo

Even voorstellen: ervencoaches in Hengelo

Hengelo - Het landelijk gebied is in beweging. Veel agrariërs staan met hun boerenbedrijf voor een belangrijke keuze: stoppen, op dezelfde voet verder, uitbreiden of moderniseren? Ervencoaches: Gerrit Meutstege, Neeltje Bleumink en Tom Jannink helpen verder.

Ook bewoners van het buitengebied die geen agrariër zijn, hebben soms vragen. Bijvoorbeeld over de sanering van asbestdaken op schuren. Verder is er bij bewoners soms onduidelijkheid over nieuwe wetgeving, regelingen en de consequenties daarvan voor dichtbijgelegen natuurgebieden.

Ervencoaches
Voor hulp en antwoorden kan men vanaf nu terecht bij onze ervencoaches: Gerrit Meutstege, Neeltje Bleumink en Tom Jannink. De inzet van de ervencoaches wordt beschikbaar gesteld door de provincie Overijssel. De ervencoaches zijn onderdeel van het project Toekomstgerichte Erven, waarbij de provincie erfeigenaren in het landelijk gebied stimuleert om hun erf structureel te verduurzamen en te verbeteren.

Onafhankelijke adviseurs
Gemeente Hengelo zal, waar mogelijk, het drietal faciliteren, de ervencoaches werken onafhankelijk. Ze bieden erfeigenaren hulp op meerdere terreinen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld meedenken over nieuwe functies van bestaande gebouwen en het voorkomen van verpaupering. Ook denken ze mee over toekomstige ontwikkelingen van een agrarisch bedrijf en de financiële gevolgen daarvan. Daarnaast helpen ze bij sociaal-maatschappelijke problematiek, zoals eenzaamheid.

Geïnteresseerd?
Het staat erfeigenaren vrij om een afspraak te maken met een ervencoach via: ervencoaches@eeckhof.nl
Ook kunnen erfeigenaren direct contact opnemen met een ervencoach:Gerrit Meutstege 06-51372588 info@stawel.nlNeeltje Bleumink 06-13456273 n.bleumink@eeckhof.nlTom Jannink 06-10419491 t.jannink@eeckhof.nl
Kijk voor meer informatie op www.ervencoaches.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding