<p>Frank Westerman is de laatste gast in de zomerreeks van Hengelo Leest. Foto: Lionne Hietberg. </p>

Frank Westerman is de laatste gast in de zomerreeks van Hengelo Leest. Foto: Lionne Hietberg.

(Foto: )

Nog één schrijver in het stadspark

Frank Westerman is de laatste gast deze zomer in het Prins Bernhardplantsoen voor een lezing van stichting Hengelo Leest. Hij komt zondag 12 september naar het park. 

HENGELO - Secretaris Remko Meddeler van Hengelo Leest kijkt met een tevreden gevoel terug op de zomerse reeks ‘Schrijvers in het park.’ De eerste schrijver was A.L. Snijders. Hij kwam eind mei naar Hengelo. “Maar acht dagen later schrokken we wel toen we hoorden dat hij was overleden. A. L. Snijders was een prettige verteller. Ik had hem die ochtend nog opgehaald en weer teruggebracht naar zijn woonplaats Lochem”, zegt Meddeler. De bezoekersaantallen waren wisselend. “Voor Tommy Wieringa was veel interesse. Op die zondag waren er zestig bezoekers. Maar bij minder bekende schrijvers was de interesse ook minder”, constateerde Meddeler. De reeks ‘Schrijvers in het park’ bestond uit zes zondagen. “Daar gaan we volgend jaar mee door.” Wellicht kan Jan Brokken dan ook gestrikt worden. De schrijver van het boek ‘De tuinen van buitenzorg’ staat op het wensenlijstje van Hengelo Leest. De organisatie had geluk met het weer. “Bij regen hadden we parasols bij Clemens Falkmann van paviljoen De Ontmoeting kunnen ophalen. We hebben een goede samenwerking met hem.” Meddeler zegt dat de zomerreeks mede georganiseerd kon worden dankzij de samenwerking met literair agent Dorine Holman. De laatste gast is journalist en ‘fijne verteller’ Frank Westerman. Hij spreekt 12 september vanaf 11.00 uur over zijn nieuwe, veelbesproken boek De kosmische komedie: ‘Sterrenkijken komt voort uit verwondering. Ruimtevaart uit rivaliteit.’

Na het optreden is het mogelijk om Westermans boeken aan te schaffen en te laten signeren. De toegangsprijs is 10 euro, inclusief consumptie naar keuze, ter plekke contant of achteraf digitaal te betalen. Een plek reserveren kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn slechts 50 stoelen beschikbaar. Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door Stichting de Houtmaat.

Boek kopen en laten signeren

Ook volgend jaar zomerreeks schrijvers in het park

door Stefan Wegdam

Meer berichten