De ondertekening op het ROC Twente in Hengelo vond plaats in aanwezigheid van Estinea, Aveleijn, de Twentse Zorgcentra, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en de LFB
De ondertekening op het ROC Twente in Hengelo vond plaats in aanwezigheid van Estinea, Aveleijn, de Twentse Zorgcentra, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en de LFB

Estinea zet handtekening voor STERKplaats in Twente

Hengelo - In Hengelo start op het ROC van Twente volgend jaar een bijzondere opleiding: een STERKplaats. In deze STERKplaats krijgen jongeren met een (verstandelijke) beperking de kans een opleiding tot ervaringsdeskundigen te volgen. Extra waardevol is dat deze studenten van de STERKplaats structureel betrokken worden en een rol krijgen in opleidingen zoals maatschappelijke zorg en social work van het ROC Twente en het Saxion. Een mooie impuls voor een goede aansluiting tussen onderwijs en praktijk!

De STERKplaats in Twente is een gezamenlijk initiatief van Estinea, Aveleijn, de Twentse Zorgcentra, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en de LFB (de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking). Samen maken zij het mogelijk dat er vanaf 1 februari 2020 een opleiding is voor 6 mensen met een verstandelijke beperking.

Win-win-win
Jongeren die nu van het voortgezet speciaal onderwijs komen, vinden nauwelijks aansluiting bij vervolgopleidingen. Met STERKplaats komt daar verandering in. Het mooie daarbij is dat deze opleiding fysiek een plek heeft in het ROC van Twente: tussen alle andere jongeren. Manager Sjoerd Rooks van Estinea: 'Dit is een geweldige kans. Zeker voor de jongeren met een beperking. Zij kunnen op deze manier hun kwaliteiten nog verder blijven ontwikkelen. Maar zeker is het ook een geweldig mooie stap richting de jongeren die een opleiding in zorg volgen. Zij komen zo op een hele mooie en laagdrempelige manier, óp hun opleidingslocatie, in contact komen met mensen met een beperking. Een mooie win-win-win situatie.' Sjoerd Rooks plaatste eind oktober dan ook met veel enthousiasme zijn handtekening onder de samenwerking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding