<p>De familie Van den Hoeven zijn echte sportfanaten; zwemkleding, dumbells en yogamat, alles gaat mee! (Foto: Linda Meijer)</p>

De familie Van den Hoeven zijn echte sportfanaten; zwemkleding, dumbells en yogamat, alles gaat mee! (Foto: Linda Meijer)

(Foto: Linda Meijer)

Marathon van New York voor Kika

Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee?

HENGELO - In deze zesde en laatste aflevering spreken we met de familie Van den Hoeven, die met hun caravan vertrekken naar het altijd gezellige Brabant. Hun geliefde Italië moet – door de corona - nog maar even een jaartje wachten.

Wie en waar? 

Vader Arnoud (36), moeder Anouk, (37) en onze twee dochters Tessa (9) en Ize (6). We gaan naar Camping Bergen in Wanroij.

Wat is er zo leuk aan deze bestemming?

We zijn er al twee keer eerder een lang weekend geweest. Je hebt er een groot natuurstrand, wat in tijden van corona toch wel prettig is; geen tijdslot voor een zwembad. Daarnaast een gaaf animatieteam met leuke activiteiten, een speeltuin met heel veel glijbanen en een skelterbaan. De omgeving is erg mooi om te kunnen hardlopen, want dat doen Arnoud en ik graag. 

Wat gaat er allemaal mee?

We houden van spelletjes doen, dus die gaan zeker mee. Daarnaast een lading tijdschriften En voor mij (sportfanaat een bootcampinstructeur) natuurlijk een set dumbells en een sportmat. De kids natuurlijk hun zwemkleding…. Waterratjes, hè!

Invloed corona?

Zeker. We gaan normaliter graag naar Italië, meestal het Gardameer. We hebben een keer een uitstapje gemaakt naar het Levicomeer in Italië, dat was ook mooi. Vorig jaar vanwege corona zijn we naar Assen gegaan. Anders, maar toch ook erg leuk. Het nadeel in Nederland is dat je niet van het weer op aan kunt. Maar met mooi weer heb je het overal naar je zin!

Wat gaat jullie allemaal doen tijdens de vakantie?

Vooral lekker genieten met elkaar. We gaan deze zomer voor standje ‘chill’. Alhoewel… we hebben ons ook aangemeld voor de ‘avond4daagse@Home’. Hier zijn we nog niet aan toegekomen, dus… Aangezien we een jong gezin zijn, vinden onze kinderen dingen bekijken niet echt leuk. Dus we proberen een goede balans te vinden tussen een ochtendje op pad en lekker lummelen op de camping. 

Leesvoer? 

Arnoud is van een krantje lezen op vakantie. ik download als een malle allemaal spannende thrillers voor de e-reader. Eerst het laatste boek uitlezen van ‘De zeven zussen’. Tessa leest graag ‘Dagboek van een muts’. Ize wil graag Avi startboekjes mee.

Toekomstdromen?

Ik heb in 2018 de marathon van New York gelopen, in 2019 is Arnoud geweest, beiden voor KIKA. We zetten ons al jaren in voor dit goede doel. We zouden graag eens met z’n vieren gaan om daar ook samen herinneringen te kunnen maken.

Linda Meijer

Hollandse cam-ping in plaats van het Italiaan-se Gardameer

Meer berichten