Bladruimen weer van start

Hengelo - Het is alweer herfst en dat betekent vallende bladeren. De afgevallen bladeren kunnen overlast geven, bijvoorbeeld op straten en fietspaden. Vanaf 11 november start Gildebor met het verwijderen van de bladeren met het oog op de veiligheid en het voorkomen van overlast.

Bij het opruimen van de bladeren ligt de prioriteit bij de verkeersveiligheid. Daarom maken de medewerkers hoofdwegen en hoofdfietspaden als eerste bladvrij. Gildebor komt in elke wijk uiteindelijk twee keer langs. De planning is erg afhankelijk van het weer en het soort boom. Zo laten eiken het blad later en meer geleidelijk vallen. Platanen doen dat in één keer. Gildebor kan daardoor niet van tevoren aangeven wanneer in welke buurt het blad wordt verwijderd en komt ook niet op afroep.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf ook meehelpen om de buurt bladvrij te maken. Als blad uit uw eigen tuin niet meer in de groene container past, mag u het ook klaarleggen voor de bladronde van Gildebor. De medewerkers kunnen het blad eenvoudig meenemen als het op een hoop of grasstrook ligt, niet te dicht bij bomen en struiken, zodat de machines er makkelijk bij kunnen. Houd er rekening mee dat de machines alleen bladeren kunnen verwerken. Als er toch takken, bomen of struiken tussen zitten, kunnen de machines het blad niet verwijderen. Het blad kunt u tot en met 6 december kwijt in de openbare ruimte.

Compost of bladaarde

Blad hoeft niet per se voor overlast te zorgen; u kunt het ook op een composthoop in de tuin opslaan. In het voorjaar is de compost dan goed te gebruiken als bemesting in de tuin. Bovendien biedt een bladhoop in de tuin een voedselbron en schuilgelegenheid voor dieren zoals egels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding