<p>Kinderen hebben plezier op de maakdagen. Eigen foto,&nbsp;</p>

Kinderen hebben plezier op de maakdagen. Eigen foto, 

(Foto: )

Kinderen leren meer over techniek

Deze zomer staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur en technologie. Tijdens de Maakdagen, die Tetem tot eind september met haar samenwerkingspartners in Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience met tal van techniekworkshops. 

HENGELO - In de gemeente Hengelo vinden de Maakdagen plaats op zaterdag 28 augustus bij Oyfo Techniekmuseum, zondag 19 september bij Schouwburg Hengelo en zaterdag 25 september bij Bibliotheek Hengelo. Een Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - in het museum, de schouwburg of de bibliotheek maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken. De workshops, geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar verschillen per locatie. Ontdek op de nieuwe locatie van Oyfo Techniekmuseum bijvoorbeeld een nieuwe virtuele wereld door de VR bril, leer programmeren met robot mTiny of maak een Lichtpiano. Bij Schouwburg Hengelo kun je een kijkje nemen achter de schermen van het theater door een 360 graden film te maken, die je vervolgens als 3D-film of zelfs in VR-modus kunt bekijken. Of je gaat aan de slag met 3D pennen of het maken van een Festive Flashlight. Bij Bibliotheek Hengelo leer je o.a. robot mTiny programmeren of huisrobot Homey aansturen met je stem. Maar je kunt ook een eigen ontwerp maken van een virtual wereld of een stopmotionfilmpje opnemen. Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze bijvoorbeeld een van bovenstaande maakworkshops van 60 minuten, waarin ze een nieuwe techniek leren. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal mini-techniekworkshops.

Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via intranet.tetem.nl/tickets (kies Hengelo). Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: 2 euro en voor volwassenen: 3 euro.

tetem.nl/maakmeemaand

Tickets bestellen

Maakdag uitdagend programma van ruim twee uur

door Tetem

Meer berichten