<p>Moeders met hun kinderen in het Mammacaf&eacute;. Eigen foto.&nbsp;</p>

Moeders met hun kinderen in het Mammacafé. Eigen foto. 

(Foto: )

Trotse moeders in het Mammacafé

Het Mammacafé is weer geopend. De eerste bijeenkomsten zijn goed verlopen. Er kwamen mama’s, die trots hun baby lieten zien.  

HENGELO - Het Mammacafé is in Hengelo en Enschede. “Ik heb ook enorm genoten, zo veel lieve mensen tegelijk ontmoeten. Ben het gewoon ontwend geraakt, maar wat heb ik dit gemist!” Dit is een citaat van een gast over het bezoeken van de eerste fysieke bijeenkomst in het Mammacafé net voor de zomerstop. “Onze eerste fysieke bijeenkomsten zijn heel goed verlopen. Trotse mama’s kwamen hun baby laten zien, dreumesen hebben heerlijk gespeeld en veel gesprekken hebben plaatsgevonden over het wel en wee rondom de geboorte, verzorging en opvoeding van hun kleintje”, meldt het Mammacafé. Vanaf september zijn de twee Mammacafés weer wekelijks open. “We beginnen feestelijk, want we hebben een Muziek op Schoot-docent uitgenodigd. Heb je zin in een feestje? Tijdens deze ochtend bouwen we in het Mammacafé een klein feestje. Muziek geeft kinderen plezier, troost en een veilig gevoel. Het helpt bij de ontwikkeling van kinderen. De docent laat horen en zien hoe je in je dagelijkse bezigheden, zoals een luier verschonen, muziek kunt gebruiken om de dingen leuker te maken. Wil je gezellig met je kindje zingen, bewegen en muziek maken? Dan ben je van harte welkom”, aldus het Mammacafé.

Het Mammacafé Hengelo is 1 september met Muziek op Schoot, verzorgd door Oyfo Kunstenschool. Het Mammacafé Enschede is op 7 september met Muziek op Schoot, verzorgd door Kaliber Kunstenschool. “Leuk is dat er twee keer per maand een Dreumescafé in Enschede en in Hengelo plaatsvindt. Dit is de opvolger van het Mammacafé en hier zijn ouders met hun kindje vanaf 1 jaar welkom.” Iedere tweede en vierde week van de maand - op de dinsdag in Enschede en op de woensdag in Hengelo - is het Dreumescafé open in de bibliotheek. In de ochtend van 10.00 tot 11.30 uur. “Kom gerust eens kijken”, nodigt het Mammacafé belangstellenden uit.

Je kunt naar het Mammacafé en Dreumescafé zonder vooraf aan te melden. Het is kosteloos. Wel betaal je voor eigen consumptie, koffie of thee. Wekelijks op woensdag van 10.00 tot 11.30. Vanaf 1 september. Mammacafé Hengelo is in de bibliotheek aan de Beursstraat 34 op de eerste etage op de kinderafdeling.

Aanmelden niet nodig

‘Eerste fysieke bijeenkomsten zijn heel goed verlopen’

door Mammacafé

Meer berichten