SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Theo Cremers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Theo Cremers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Theo Cremers: oude documenten

Theo Cremers (62) heeft de sleutel van een indrukwekkende ruimte: het archief. Hier hangen honderden mappen in lange rijen. Duizenden A4'tjes liggen er opgeborgen. En dagelijks komen er papieren bij.

HENGELO - Theo verhuisde in 1982 van Winschoten naar Twente en werkt vanaf dat jaar bij SWB.
Hij begon op de braille-afdeling. Daarna volgde hij drie cursussen Middeleeuws schrift en vertaalde voor het Rijksarchief Zwolle oude, Middeleeuwse teksten naar het Nederlands. Hij werkte op de grafische afdeling en stelde daar onder andere brochures samen, werkte bij de Stadspost en op de administratie van SWB.
Maar het mooiste werk doet hij nu: archivaris. Hij werkt inmiddels met veel plezier zeven jaar op het archief; hij is één van de weinigen met een sleutel. Theo bergt documenten en andere paperassen op zo'n manier op, dat hij ze feilloos terug kan vinden tussen al die op elkaar lijkende dossiermappen. "Of ik nu alles van dit bedrijf weet? Nee, maar ik weet het wel te vinden", lacht hij. Het is een kwestie van goed opbergen. Theo is secuur, en praten over wat hij leest doet hij niet. "Ik kom hier graag; dit is zulk mooi werk. Helaas moet ik er over drie jaar uit. Maar mijn eigen dossier blijft dan nog wel zeven jaar hier!"

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding