Isa en Remco gaan deze zomer naar het wonderschone Italië; kamperen en zwemmen nabij Lago Maggiore. (Foto: Linda Meijer)
Isa en Remco gaan deze zomer naar het wonderschone Italië; kamperen en zwemmen nabij Lago Maggiore. (Foto: Linda Meijer) Foto: Linda Meijer

Opblaasbare tent voorkomt vele ruzies

Algemeen

Terug van weggeweest, onze vaste zomerreeks ‘Koffergeheimen’, waarin we willekeurige mensen op straat vragen naar hun vakantieplannen. Wat is de bestemming dit jaar en wat en wie gaan allemaal mee? 

HENGELO - In deze vijfde aflevering spreken we met het jonge stel Remco en Isa. Ze hebben al drie jaar een relatie en zijn dit jaar gaan samenwonen. Deze zomer volgt de ultieme test: is het stel bestand is tegen de onvermijdelijke vakantiestress en -irritaties.

Wie gaan waar naartoe?

Remco Kuipers (25) en Isa Verdaasdonk (22). Ook krijgen we misschien nog bezoek van vrienden. We gaan kamperen nabij Lago Maggiore in Italië. Wij verblijven in het dorpje Feriolo. Wij gaan met de auto en nemen de boot van Remco’s ouders mee. Wij gaan ongeveer twee weken weg inclusief heen- en terugreis. We slapen met zijn tweeën in een opblaasbare tent om tijdens het opbouwen ruzie met tentstokken te voorkomen, maar verblijven op dezelfde camping als Remco’s ouders en zijn zusje. Zij gaan met de caravan en wij nemen de boot mee, die ook op een aanhanger zit.

Wat gaat er allemaal mee?

Het boek ‘Dear good morning’ ligt al eeuwen in het nachtkastje van Isa en gaat mee om nog een poging te wagen. Verder veel kampeerspullen en de spelletjes van Isa, die Remco in de vakantie verplicht moet spelen. Als het aan Remco lag, had hij zijn computer meegenomen om te hobbyen. Verder zijn wij echte liefhebbers van goede snacks! Voor Isa zijn chips niet te missen en Remco eet de rest. Bij gezelligheid hoort natuurlijk wat lekkers!

Wat is er zo leuk aan deze bestemming?

Bij de camping ligt een meer waar we met de boot kunnen watersporten en bruinbakken. Ook vindt Isa het vooral leuk om langs de marktjes te gaan en in de avond langs het water te wandelen.

Waar zijn jullie de laatste vijf jaar zoal geweest?

Wij zijn samen meerdere malen op wintersport geweest in Oostenrijk, veel gevaren in Sneek, samen met vrienden in Cyprus geweest en met zijn tweeën zijn we op Lanzarote geweest. Afzonderlijk van elkaar: Mallorca, Albufeira, Rome, Zuid-Frankrijk, Italië, Venetië, Zwitserland, Karinthië, België, Duitsland (Berlijn en de Moezel), Kroatië en meer...

Wat gaat jullie allemaal doen tijdens de vakantie?

Voornamelijk genieten van het (hopelijk) mooie weer op het water. Uitrusten, gezellige avonden hebben, lekker eten, verkennen, toeristische attracties zien en meer. Remco zou heel graag willen paragliden. 

Toekomstdromen?

Amerika staat hoog op ons lijstje, maar we zouden graag samen gewoon meer van de wereld willen zien, waarheen dan ook.

Linda Meijer

Langs marktjes gaan en in de avond langs het water wandelen

www.lindameijer.nl
Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02