Foto:

Herdenking op begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat Allerzielenviering

Hengelo - Op zondag 3 november organiseert parochie De Goede Herder samen met coöperatie DELA, Gildebor en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat 262.

De bijeenkomst start om 16.00 uur met een korte viering. Aansluitend is er vanaf 16.30 uur gelegenheid om een kaarsje te branden voor dierbaren. Programma De viering begint om 16.00 uur bij de Calvarieberg en duurt ongeveer een half uur. Daarna kan men op eigen gelegenheid het graf of de urn van hun dierbare bezoeken. De organisatie biedt hen daarbij een kaars aan. Als men daar prijs op stelt, kan de pastor meelopen om het graf te zegenen. Afsluitend is er koffie en thee bij de ingang. Het begraaf- en gedenkpark is deze zondagmiddag verlicht met 400 fakkels en een aantal vuurkorven, en er is muzikale omlijsting aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is welkom Aan de Deurningerstraat is ook een islamitisch gedeelte. Het is ook mogelijk om een asbus of urn te plaatsen in de urnenmuur of in een urnengraf, of om de as te verstrooien op het strooiveld. Uiteraard zijn ook deze nabestaanden van harte welkom. Mensen waarvan hun dierbare op een andere locatie is begraven, gecremeerd of verstrooid, kunnen ook komen.

Herdenking Oldenzaalsestraat 20 november
Op woensdag 20 november wordt om 19.00 uur op het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat de herdenkingstocht Licht in het donker gehouden.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding