Geld voor eetbaar groen

HENGELO - Provincie Overijssel heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de jaarlijkse actie van Groene Loper Overijssel. In de actie ‘Mmmmm… natuur om op te (vr)eten’ staat eetbaar groen centraal. 

Met de actie wordt een impuls gegeven aan de biodiversiteit. De Overijsselse planten en dieren kunnen deze actie goed gebruiken. In het najaar gaan buurtbewoners samen allerlei eetbare planten, struiken en bomen aanplanten. Allemaal eetbaar voor dieren en sommige ook voor mensen. ,,In Overijssel zijn er nog genoeg plekken die groen kunnen gebruiken”, stelt Lilian Dieben, voorzitter kernteam Groene Loper Overijssel. 

,,Eetbaar groen in de buurt is leuk, lekker en trekt vogels, vlinders, bijen en insecten aan. Van de deze actie profiteren dus mens en dier.” De financiering wordt verdeeld onder de tien lokale Groene Lopers. De verschillende Groene Lopers, bestaande uit actieve groene buurtbewoners, organiseren ieder een eigen actie. Voedselbosjes, fruitstruiken in geveltuinen of een strook eetbare struiken: alles is mogelijk. Lokaal is de meeste kennis over waar de kansen liggen voor het versterken van de biodiversiteit. 

Meer berichten