<p>De organisatie met mascotte Sproet. De foto is gemaakt voor de corona-uitbraak in Nederland.&nbsp;</p>

De organisatie met mascotte Sproet. De foto is gemaakt voor de corona-uitbraak in Nederland. 

Ook dit jaar geen kinderfestival

HENGELO - Opnieuw gaat kinderfestival Kids@thepark niet door. De organisatie vindt het risico te groot.  

De teleurstelling is groot bij de organisatie van kids@thepark. Opnieuw gaat het kinderevenement in Hengelo niet door. De organisatie kiest eieren voor haar geld na de laatste persconferentie van Rutte en De Jonge over de coronamaatregelen. ,,Het is niet haalbaar om te blijven wachten. Dan lopen we een te groot risico. Bij een latere afgelasting moeten we eigenaren van attracties en de podiumbouwer wel betalen. Nu kunnen we nog afzeggen. We nemen het zekere voor het onzekere”, zegt medeorganisator Mariëlle Kluin.

Kids@thepark is een jaarlijks evenement voor het hele gezin in het Prins Bernhardplantsoen. De kinderen kunnen zich vermaken met onder meer attracties, muziek, theater en spelletjes. Het evenement staat elk jaar op de rol in het eerste weekeinde van september. ,,Dit jaar zou het voor de achtste keer zijn”, zegt Kluin, die pasgeleden nog goede hoop had dat het door kon gaan. Maar na de persconferentie onlangs moest de organisatie andere maatregelen treffen. Besloten werd de stekker eruit te trekken. Zodoende koos de organisatie voor zekerheid. ,,De volgende persconferentie is 13 augustus. Maar daar wilden we niet op wachten. De kans op versoepelingen is niet zo groot.” 

Voor testen en vaccinatiebewijzen voelen Kluin en haar collega’s niet zoveel. ,,Daar zijn we geen voorstander van. Dit is een kinderfestival. Je moet je ook afvragen of ouders wel bereid zouden zijn zich hiervoor te laten testen. Het gros van de bezoekers zijn toevallige passanten. Bij weinig bezoekers zouden we ook omzet mislopen. Wij willen ons festival open en toegankelijk houden, zonder dat bezoekers rekening hoeven te houden met regels zoals de 1,5 meter maatregel.” Ze betreurt de beslissing om het evenement een jaar op te schuiven. ,,Dit is niet leuk. We krijgen weer een zomer waarin in Hengelo bijna niets gebeurt. De evenementenbranche en horeca zijn de dupe van de maatregelen.” De organisatie laakt het recente regeringsbeleid. ,,Het is een falend beleid van onze regering. De evenementenbranche is wederom de gebeten hond”, aldus de organisatie van het Hengelose kinderfestival.,,Wij als stichting Kids@thePark zetten ons vrijwillig in om een fantastisch regionaal evenement neer te zetten. Maar op deze manier wordt het ons wel heel lastig gemaakt.” Voor de organisatie zijn de druiven zuur. Mariëlle Kluin, Rianne Nijhuis, Sander Kluin en Patrick Slagers vormen sinds anderhalf jaar de stichting, die dit evenement organiseert. ,,Wij hebben het net voor corona overgenomen van een andere organisatie. Maar opeens kwam corona en kon het vorig jaar niet doorgaan. Dat zou onze eerste editie zijn geweest. Maar nu gaat het dus opnieuw niet door. Drie keer is scheepsrecht. Daar hopen we op. September 2022 moet het natuurlijk wel gaan lukken.”

Meer berichten