Lezing Roel van Duijn bij Museum Hengelo

Hengelo - Leden van de verzetsgroep Hazemeijer brengen in 1942 een bom aan onder de spoorbaan naar Oldenzaal en worden gevangengenomen. Door verraad verdwijnen Herman Reef en zijn vrienden naar concentratiekamp Vught.

Zijn vrouw Leen die ook actief is in het verzet, verleidt een Duits officier om haar man en zijn vrienden te redden. Dat lukt maar Herman heeft grote moeite met de manier waarop. Leen wordt door onderzoek van haar latere schoonzoon Roel van Duijn gerehabiliteerd. Hij vindt dat de rol van vrouwen in het verzet  niet langer onderschat moet worden.

De lezing wordt gehouden n.a.v. het door Van Duijn geschreven boek VERRAAD, de driehoek van een verzetsechtpaar en een SD-agent. Roel van Duijn (1943) is oud-politicus en oud-politiek activist. Hij is medeoprichter van Provo en was wethouder in Amsterdam.

Lezing 'Leen Reef, een onbekende Hengelose verzetsheldin!' door Roel van Duijn
Datum                        Woensdag 23 oktober
Aanvang        15:00 uur
Toegang        €5,00 (donateurs € 2,50)
Locatie           Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

Leden van de verzetsgroep Hazemeijer brengen in 1942 een bom aan onder de spoorbaan naar Oldenzaal en worden gevangengenomen. Door verraad verdwijnen Herman Reef en zijn vrienden naar concentratiekamp Vught. Zijn vrouw Leen die ook actief is in het verzet, verleidt een Duits officier om haar man en zijn vrienden te redden. Dat lukt maar Herman heeft grote moeite met de manier waarop. Leen wordt door onderzoek van haar latere schoonzoon Roel van Duijn gerehabiliteerd. Hij vindt dat de rol van vrouwen in het verzet  niet langer onderschat moet worden.

De lezing wordt gehouden n.a.v. het door Van Duijn geschreven boek VERRAAD, de driehoek van een verzetsechtpaar en een SD-agent.

Roel van Duijn (1943) is oud-politicus en oud-politiek activist. Hij is medeoprichter van Provo en was wethouder in Amsterdam.

Met vriendelijke groet,

Beekstraat 51

7551 DP Hengelo OV

T: 074 – 259 42 16

W: www.museumhengelo.nl

G.W.H. (Gerrit) ter Welle (T: 06 2 33 55 603)

Afdeling Public Relations

E: pr@museumhengelo.nl    @museumhengelo   Museum Hengelo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding